Szerelem a korona árnyékában /Regény a Napkirály udvaráról

Szerelem a korona árnyékában /Regény a Napkirály udvaráról

Marci Jefferson
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
IPC Könyvkiadó
Kiadás éve
2016
Terjedelme
448 oldal
Dimenzió
145 mm x 205 mm x 38 mm
Vonalkód
9789636355791

Szerelem a korona árnyékában /Regény a Napkirály udvaráról


Az itáliai származású Marie Mancini születésekor a csillagok azt jövendölik, hogy egy nap szégyent hoz a családjára. Anyja halála után nagybátyja, a nagy hatalmú, gyűlölt Mazarin bíboros gyámsága alá kerül, aki nem törődve a sötét jóslattal, bevezeti unokahúgát XIV. Lajos francia király intrikával teli, fényűző udvarába.
Mazarin az évek során mesés vagyonra és komoly politikai befolyásra tett szert a Napkirály főminisztereként, és ifjú unokahúgait, a Mazarinette-eket is felhasználja a saját céljaihoz. Marie nővérét, Olympiát a király kegyencnőjévé teszi, így tartva meg az irányítást a fiatal uralkodó felett.
A szabad szellemű Marie csillaga felível, amikor találkozik XIV. Lajossal, és a királyt elvarázsolja a fiatal lány bája és műveltsége. Felismerve a kedvező alkalmat hatalmának megszilárdítására, Mazarin egymás ellen fordítja a nővéreket, és Marie-t gyémántokkal és selyemmel halmozza el, hogy a saját nagyratörő tervei érdekében a király ágyába vezesse.
A bíboros könyörtelenségétől megundorodva, Marie fellázad, nagybátyja ellen fordul, és mindent elkövet, hogy leleplezze Mazarin sötét mesterkedéseit. Amikor már a király szerelme sem védi meg Marie-t, mindent feláldoz, hogy megoltalmazza a családját, megóvja Franciaországot, és segítsen XIV. Lajosnak beteljesíteni a végzetét.

Borító ár:
4 399 Ft
Korábbi ár:
3 211 Ft
Online ár:
3 123 Ft
- 29%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása