Szívbarát ételek /A gyógyító szakács

Szívbarát ételek /A gyógyító szakács

Válogatás
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
IPC Könyvkiadó
Kiadás éve
2013
Terjedelme
72 oldal
Dimenzió
200 mm x 250 mm x 10 mm
Vonalkód
9789636354732

Szívbarát ételek /A gyógyító szakács


A mai világban egyre többen szenvednek szív- és érrendszeri betegségben, ezért nagyon fontos, hogy az életvite-len kívül az étkezési kultúrán is változtassunk.
A szívbarát ételeknél lényeges, hogy sok növényi rostot tartalmazzanak, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és omega-3 zsírsavat. Aki szív- és érrendszeri problémában szenved, a telített zsírsavak, pl. sertészsír, tyúkzsír, libazsír stb. helyett használjon telítetlen zsírsavakat tartalmazó olívaolajat, lenmagolajat, tökmagolajat, szójaolajat vagy szezámolajat. A magas omega-3 tartalmú halak közé tartozik a hering, a tonhal, a makréla, a lazac. A magyar halak közül a busa és a pisztráng tartalmaz jelentősebb mennyiségű omega-3 zsírsavat, a többi 100 mg-nál kevesebbet vagy egyáltalán nem. A magas rosttartalmú vér- és értisztító zöldségek, gyümölcsök közé sorolható a brokkoli, a paraj, a hagymafélék, a retek, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a karalábé, a spárga, a bab, a borsó, az alma, a diófélék, a szőlő, a narancs, a citrom, a gránátalma, az áfonya, a dinnye stb. A zöldtea erősen lassítja a koleszterin felszívódását, a tej pedig a magas kalciumtartalma miatt csökkenti a koleszterint.
A könyvben szereplő recepteket a legfontosabb alapelvek szerint állítottuk össze, a segítségükkel egészséges és finom ételeket készíthetünk.

Jó főzést és jó egészséget!
Borító ár:
1 999 Ft
Korábbi ár:
600 Ft
Online ár:
990 Ft
- 50%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása