Dr. Zacher Gábor

Dr. Zacher Gábor

Budapesten született 1960. október 8-án. Elsőre nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért állatgondozónak állt. Utána műtősfiú lett az egyik koraszülött osztályon. Az egyetem és a kórház mellett  folyamatosan mentőzött, 18 évig mentőtisztként vonult a betegekhez, mert mindig is érdekelte a sürgősségi ellátás.A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1986-ban végzett.

1998-tól dolgozott a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ Klinikai Toxikológiai Osztályán, mint osztályvezető főorvos. Működése alatt a kórházi osztály nemzetközi elismertségre tett szert.

Klinikai toxikológiát oktatott a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában. 2002-től orvosi toxikológus igazságügyi szakértőként tevékenykedett. Narkológia című tantárgyat oktatott a Rendőrtiszti Főiskolán.

Gyakori és mára közkedvelt médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos az országban. Megjelenése, fellépése, hanghordozása határozott, mindig egyenesen és nyíltan fogalmaz.

Viccesen nyilatkozta többször, hogy neki is vannak függőségei, az egyik a pipázás, a másik a mogyorós csokoládé, amit mindig tart a munkahelyén a fiókjában is.

Neves orvosdinasztiából származik, testvérével együtt ötödik generációs orvosok. Az ünnepeiken mindig Sacher-torta a desszert, ami nem véletlen, hiszen dédnagyapjának unokatestvére volt Franz Sacher, Metternich herceg híres udvari cukrásza.

Dr. Zacher Gábor könyvek

Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása