Nora Roberts

Nora Roberts


Nora Roberts


Nora Roberts 5 testvér közül a legfiatalabb, Silver Spring-ben született. Fiatalon megházasodott és a Maryland állambeli Keedysville-ben telepedett le. Itt jogi titkárnőként dolgozott.

Fia születése után otthon maradt és sok kézműves tevékenységet kipróbált. Egy irodalmat kedvelő, sokat olvasó családban nőtt fel. Egy hóviharnak „köszönhetően” indult be írói karrierje. 1979-ben behavazódott és nem tudott kimozdulni otthonából, és ezt az időt hasznosan akarta tölteni, ezért történeket kezdett írni.

Sok kézirat és visszautasítás után 1981-ben a Silhouette kiadásában megjelent első műve.

Később találkozott második férjével, Bruce Wilder-rel, mikor könyvespolcok építésére kérték fel. Azóta együtt élnek, világot járnak és nyitottak egy könyvesboltot.

Az évek során mindig férfiak vették körül. A családjában nem csak ő a legfiatalabb, de az egyetlen lány is. Két fiút nevelt. Miután Nora életét férfiak körében töltötte, lehetősége adódott a férfiakat valósághűen ábrázolni írásaiban.

Nora számos írócsoport tagja és számtalan díjat nyert. A közelmúltban a New Yorker „Amerika kedvenc regényírójának” nevezte.


Nora Roberts könyvek

Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása