Felsőbb matematika (3., bővített kiadás javított utánnyomása)

Felsőbb matematika (3., bővített kiadás javított utánnyomása)

Obádovics J. Gyula, Szarka Zoltán
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Scolar Kiadó
Kiadás éve
2019
Terjedelme
768 oldal
Dimenzió
150 mm x 210 mm x 45 mm
Vonalkód
9789635090013

Felsőbb matematika (3., bővített kiadás javított utánnyomása)


A Felsőbb matematika című kötet anyagának összeállítását a praktikusság és az összefoglaló szándék vezérelte. Az alkalmazás szempontjából leglényegesebbnek ítélt matematikai kérdéseket tárgyalja olyan módon, ahogy az általában a műszaki felsőoktatásban honosodott meg. A neves szerzők kevés szöveggel, lényegre törően, minden új fogalom korrekt definíciójának megadásával és sok-sok kidolgozott példa segítségével segítik elő egy-egy anyagrész átlátását, megértését.
A könyvet elsősorban egyetemi, főiskolai hallgatóknak ajánljuk, akik különösen nagy haszonnal forgathatják a vizsgákra való felkészülés alkalmával, illetve egy-egy témakör alaposabb tanulmányozása során. Mindezen túl praktikus segédkönyvként használhatják a már végzett közgazdászok, mérnökök, számítástechnikával foglalkozók, s mindazok, akik érdeklődnek a matematika iránt.

Előszó a 2009-es kiadáshoz:
„Az Olvasók a korábbi kiadást, mely elfogyott a boltok polcairól, kedvezően fogadták. Szerették »használhatóságát«. Ez arra buzdította a szerzőket, hogy kibővítsék a kötet anyagát és ezzel együtt finomítsák, átdolgozzák, még érthetőbbé tegyék néhány részletét. Tették ezt azért, hogy az a bizonyos használhatóság még inkább sajátja legyen e könyvnek. A bővítés is ezt a célt szolgálta. A műszaki feladatok gyakran differenciálegyenlet-rendszer megoldására vezethetők vissza, ezért az egyik szerző új, nagyon hatékony, műveletszám-csökkentő módszerét a függelékben adjuk közre. Az eljárás állandó együtthatójú lineáris differenciálegyenlet-rendszerek megoldását Lagrange- és Hermite-féle mátrixpolinomok felhasználása nélkül, pusztán az együtthatómátrixra alapozott mátrixműveletekkel állítja elő~. Az új kiadás reményeink szerint még inkább hozzásegíti majd az érdeklődőket, hogy alaposabban elmélyüljenek a matematika tudományában, és ezzel az élet más területein felmerülő, matematikai megoldást igénylő feladataikat is hatékonyabban tudják ellátni.”
Borító ár:
9 950 Ft
Korábbi ár:
6 965 Ft
Online ár:
8 458 Ft
- 15%
+3% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +2520 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása