Sanghaj utolsó rózsája

Sanghaj utolsó rózsája

Weina Dai Randel
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
IPC Mirror
Kiadás éve
2022
Terjedelme
432 oldal
Dimenzió
150 mm x 210 mm x 35 mm
Vonalkód
9789636358051

Sanghaj utolsó rózsája


A vibráló dzsesszkluboktól az ostromolt város elszegényedett utcáiig, a Sanghaj utolsó rózsája egy időtlen, magával ragadó történet szerelemről és megváltásról.A japánok által megszállt Sanghajban két különböző kulturális hátterű embert egymás mellé sodor a végzet és a zene adta szabadság…1940. Aj-ji Sao fiatal örökösnő és egy egykor népszerű, fényűző sanghaji éjszakai klub tulajdonosa. Ernest Reismann egy nincstelen zsidó menekült, aki Németországból érkezett, és kívülállóként menedéket keres egy óvatos idegenekkel teli városban. Majdnem minden reményét elveszíti, ám egy nap megismerkedik Aj-jival. Mikor Aj-ji alkalmazza Ernestet, hogy zongorázzon a klubjában, a szokásokkal való dacolása szenzációnak számít. Ernest hirtelen kelt hírnevének köszönhetően Aj-ji klubja ismét Sanghaj legnépszerűbb szórakozóhelyévé válik. Nemsokára ráébrednek, hogy nem csupán a dzsessz iránt érzett szenvedély köti össze őket, ám a különbségeik leküzdhetetlennek tűnnek, Aj-ji ráadásul egy másik férfi jegyese.

Miközben egyre inkább elmérgesedik a háború, Aj-ji és Ernest elszakadnak egymástól, s a szerelem és a túlélés közti választás is egyre nehezebbé válik. A nyomasztó eshetőségek végül az események olyan láncolatát indítják el, melyek örökre megváltoztatják az életüket.


A SZERZŐTŐL A KIADÓNÁL MÁR MEGJELENT:

HOLD A PALOTÁBAN

A FÉNYES HOLD CSÁSZÁRNŐJE„Weina Dai Randel tehetséges művész, mély, komplex, jól megírt, érző karaktereket ad az olvasóknak. A Sanghaj utolsó rózsája merészségének és eredetiségének köszönhetően kiemelkedő alkotás a történelmi és háborús regények műfajában.”

– Erika Robuck, a Hemingway lánya című regény bestsellerszerzője„Időn, téren és kultúrákon ível át a Sanghaj utolsó rózsája, mely kivételes történet szerelemről, szívfájdalomról és megváltásról. A japán által megszállt Sanghaj füstös éjszakai klubjai, dzsesszbárjai, luxusszállodái, családi otthonai és menekültnegyedei a háború kereszttüzében rekedtek életének lenyűgöző hátteréül szolgálnak.”

– Erika Robuck„A Sanghaj utolsó rózsája egy sanghaji örökösnő és egy zsidó menekült kapcsolatának nagy horderejű története. A szerző mesterien világít rá a háború ezen kevéssé ismert szeletére a két elevenen megrajzolt szereplő lencséjén keresztül, akik között olyan egyedi és váratlan kapcsolat alakul ki, melyet az olvasók képtelen lesznek elfeledni.”

– Pam Jenoff, a The New York Times bestsellerszerzője„A japánok által megszállt Sanghajban játszódó történet feledhetetlen és letehetetlen meséje az eltérő kulturális hátterű szerelmesek viszonyának. Randel szemrebbenés nélkül tárja elénk a háború sújtotta Sanghajt, ahol a menekültek éheznek, miközben a gazdagok és kiváltságosok továbbra is mulatnak és isznak, ahol a mindennapos életveszély és leselkedő halál tiltott szenvedélyeket korbácsol fel, mígnem elérkezik a lángoló tetőpont.

– Janie Chang, a Dragon Springs Road és a The Library of Legends című regények bestsellerszerzője
Eredeti ára: 5 690 Ft
3 926 Ft Internetes ár (fizetendő)
31 %
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása