Filmet főzünk - Legendás magyar filmek, ízes történetek

Filmet főzünk - Legendás magyar filmek, ízes történetek

Tusjak Marianna (szerk.)
Várható megjelenés
2025. 06. 09.
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Partvonal Kiadó
Kiadás éve
2025
Terjedelme
272 oldal
Dimenzió
189 mm x 246 mm x 0 mm
Vonalkód
9789636091583
Termékazonosító
00262224
Ez a termék az árkötöttségi törvény (1997. évi CXL.törvény, VIII/A) hatálya alá tartozik, ami azt jelenti, hogy a megjelenéstől számított 1 éven belül 10 %-nál nagyobb kedvezményt a fogyasztói árból nem kaphat rá a vásárló (beleértve az ingyenes szállítási díjat és a tündérpontot is). A kedvezmények együttesen nem haladhatják meg a fogyasztói ár 10 %-át.

Filmet főzünk - Legendás magyar filmek, ízes történetek


A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a krémesről a Sose halunk meg Gyuszi bácsijának örökös vágtája, a borjúszegyről Az ötödik pecsét utolsó gondtalan vacsorája, a gombás hamburgerről az Üvegtigris keresetlen bádogbüféje, a juharszirupos pontyról a Liza, a rókatündér magyarosan egzotikus világa juthat az eszünkbe. Legendás filmek képsorai peregnek a szemünk előtt, és újra benne találjuk magunkat az adott mozi és korszak hangulatában. Az ételek, jelenetek és nevek sorát hosszan folytathatnánk. Olyan hosszan, hogy a maga is filmes Tusjak Marianna gondolt egyet, és felkért egy csupaszív séfet, valamint három tucat neves alkotót, hogy írásaikkal járuljanak hozzá ehhez a rendkívüli kötethez. Így született meg e különleges receptgyűjtemény, amely 37 filmes receptet és ugyanennyi kísérőszöveget tartalmaz olyan ismert rendezők, írók, színészek, művészeti szakemberek tollából, akiknek személyes közük volt az adott filmhez vagy a témájához: Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Fekete Ibolya, Gáspár Sándor, Haumann Máté, Herendi Gábor, Koltai Róbert, Oroszlán Szonja, Pásztor Erzsi, Szabó István – csak néhány név a közreműködők közül. Nekik köszönhetően aFilmet főzünk jóval több lett, mint egy szakácskönyv. Igazi ünnepi kiadvány, amelynek olvasása nemcsak gasztronómiai, de filmtörténeti utazás is a javából! Ahogy Rákóczi Feri műsorvezető és szenvedélyes szakács írja a kötet előszavában: „Itt az idő, hogy mi magunk álljunk neki, és alkossuk újra ezeket a fogásokat! Nem az örökkévalóságnak, csak azoknak, akikkel szívesen ülünk egy asztalhoz megbeszélni egy régen látott filmet, amiben volt egy remek étel…” Kellemes időutazást és jó étvágyat kívánunk! Aki kitalálta: Tusjak Marianna – Aki kifőzte: Királyi-Papp Nóra – Aki berendezte: Tamási Tamás – Aki befotózta: Kocsis Bence–Akik az írásaikkal fűszerezték: Bagota Béla – Bán János – Bányai Kelemen Barna – Bodrogi Gyula – Cserhalmi György – Deák Kristóf – Dombrovszky Linda – Fazakas Péter – Fazekas Ádám – Fekete Ibolya – Gárdos Péter – Gáspár Sándor – Grunwalsky Ferenc – Haumann Máté – Herendi Gábor – Horváth Viktória – Jancsó Nyika – Kálloy Molnár Péter – Kiss László – Koltai Róbert – Madarász Isti – Mátyássy Áron – Mentes Júlia – Nagy V. Gergő – Niszkács Anna – Nyáry Krisztián – Oroszlán Szonja – Pásztor Erzsi – Piskor Fanni – Rákóczi Feri – Seregi László – Szabó István – Téni Gábor – Tiszeker Dániel – Tóth Barnabás – Ujj Mészáros Károly– Vajda Pierre – Vinnai András
Borító ár:
8 999 Ft
Bevezető ár:
8 099 Ft
Online ár:
8 099 Ft
- 10%
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása