100 keksz, amit szeretsz

100 keksz, amit szeretsz

Segal Viktor, Szemere Katalin
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
HVG Könyvek
Kiadás éve
2022
Terjedelme
288 oldal
Dimenzió
188 mm x 248 mm x 27 mm
Vonalkód
9789635652976

100 keksz, amit szeretsz


A keksz tökéletes desszert. Lehet édes és sós, omlós vagy ropogós, falatnyi vagy tenyérnyi, töltött, netán egyszerű, mégis mennyei vajas keksz, meseszépen mintázott vagy cicoma nélküli… Egy finom keksz ünnepivé teheti a hétköznapokat, kávé és tea mellé, de akár ajándékként is tökéletes. Nem kell hozzá más, csak egy-két jó minőségű alapanyag. Elkészítése végtelenül egyszerű, így remek móka lehet minden korosztálynak, a siker pedig kezdő konyhatündéreknek is garantált. Segal Viktor és Szemere Katalin 100 receptet ,,sütöttek ki”: ismert klasszikusokat, mint az amaretti, az isler vagy a népszerű pilóta, de kekszbe zárták a flódni és a Rákóczi-túrós ízeit, ugyanakkor bátran kísérleteztek teljesen új, izgalmas ízpárosításokkal is. A rengeteg recept mellett titkokat és trükköket is megosztanak, hogy biztosan tökéletes legyen a végeredmény. „A jó keksz egyszerre ínyencség és vésztartalék, amit jó abban a tudatban habzsolni, hogy ha nem falnánk fel, akkor akár hetekig is elállna. Barátaim, Kata és Viktor csodálatos és régóta várt kekszkönyve mindenkiből egy szempillantás alatt kíváncsi kekszrajongót farag. Jómagam is alig bírtam ki, hogy ne rohanjak azonnal a konyhába, amint kézbe vettem.” Dragomán György SEGAL VIKTOR A keksz főleg a gyerekkorát, a nagypapával töltött mártogatós uzsonnát jelenti neki, ma pedig a gyerekeivel közös sütéseket. Gasztronómiai tanácsadóként dolgozik itthoni és külföldi professzionális – éttermi és szállodai – konyhák felkérésére. Ez nemcsak technológiai tanácsadást jelent, hanem a vendéglátással kapcsolatos koncepció és az étlap kidolgozását, átalakítását is. Mindig fontosnak tartotta a nemzetközi környezetet és a kultúrák sokszínűségét. Rendszeresen utazik, és ez jelentős mértékben meghatározza főzési stílusát. SZEMERE KATALIN Terápiát jelent neki a kekszsütés, emlékezteti arra a csodás évre, amelyet Angliában töltött érettségi után, valamint arra a furcsa időszakra, amikor hirtelen megszűnt a munkahelye, ahol újságíróvá vált ? az ezt követő hónapokban megüresedő idő nagy részét a sütésre fordította. A Népszabadság munkatársaként évtizedekig színházzal foglalkozott, majd teret kapott életében a gasztronómia. Vezette a magyar BBC GoodFoodot, és Presszó című beszélgetős műsorába nemcsak a kulturális élet szereplőit hívta, hanem a gasztronómia fontos alakjait is. A Jazzy, majd a Klasszik Rádióban folytatta a Presszót, jelenleg az Iparművészeti Múzeum kommunikációs osztályának munkatársa.
Borító ár:
8 990 Ft
Korábbi ár:
6 293 Ft
Online ár:
6 563 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása