Viktor Frankl gondolatai hitről és Istenről

Viktor Frankl gondolatai hitről és Istenről

Elisabeth Lukas
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Ursus Libris Kft.
Kiadás éve
2021
Terjedelme
192 oldal
Dimenzió
140 mm x 200 mm x 11 mm
Vonalkód
9786155786358

Viktor Frankl gondolatai hitről és Istenről


Viktor Frankl, a holokausztot túlélő orvos-filozófus, a logoterápia megalapítója mélyen hívő ember volt. Különösen élénken foglalkoztatták a pszichológia és a vallás határterületei, a terápia és a lelkigondozás kapcsolata, a személyes istenkép, az emberi élet értelmének keresése megváltozott világunkban. Frankl tanítványa, Elisabeth Lukas ehhez a könyvéhez mestere hittel, vallásossággal, Istennel és a magasabb rendű értelemmel kapcsolatos írásaiból válogatott idézeteket, hozzájuk kapcsolva saját értelmezéseit, megvilágítva jelentésüket korunk embere számára.


"Zaklatott korunkban talán segíthetnek ezek a gondolatok néhány embernek abban, hogy új utakra leljen - egy olyan korban, amelyben a tradíció érvényét veszíti, kiürülnek a templomok, egybeolvadnak a kultúrák, különböző politikai irányzatok csapnak össze, s amelyben, úgy tűnik, a gazdasági nyereségesség az egyetlen mérce. Talán lesznek, akik Frankl útmutatásainak köszönhetően olyan erős metafizikai támaszt találnak, mint amilyen Franklt is megtartotta minden szenvedés közepette. Talán a 21. században valóságos áldásnak bizonyul, ha az ember rendelkezik ilyen támasszal."
Borító ár:
2 700 Ft
Korábbi ár:
1 890 Ft
Online ár:
1 971 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+3% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +570 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása