Horkolás, légzéskimaradás - Alvási apnoe? /Kérdezz felelek!

Horkolás, légzéskimaradás - Alvási apnoe? /Kérdezz felelek!

Dr. Zoller Rezső
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Springmed Kft.
Kiadás éve
2012
Terjedelme
130 oldal
Dimenzió
140 mm x 195 mm x 10 mm
Vonalkód
9786155166228

Horkolás, légzéskimaradás - Alvási apnoe? /Kérdezz felelek!


Az orvostudomány egyre összetettebbé válik, újabb és újabb kutatási területek nyílnak meg. Ennek egyik jó példája az alváskutatás (alvás-medicina) területe. A könyv ifjú szerzője Kanadában kezdett el az alvás alatti légzészavarokkal foglalkozni. Az ún. alvási apnoe tünetegyüttese (horkolás, alvás alatti légzéskimaradás, nappali álmosság) számtalan veszélyre utalhat, melynek következtében elalvásos munkahelyi és közlekedési balesetek történnek és hosszú távon a magasvérnyomás, szívinfarktus és stroke kialakulásának kockázata is emelkedik.
Ma már kezelhetők az alvás alatti légzészavarok, amelynek segítségével megszűnik a nappali álmosság, javul a munkateljesítmény és csökkennek a hosszú távú veszélyek. A kivizsgálás alváscentrumokban zajlik és egy éjszakai mérés eredményeként kideríthető a baj.
Mikor forduljunk alvásszakértő orvoshoz? Hogyan kezelhető a horkolás és légzéskimaradás? A könyv 120 kérdést és választ, valamint esettanulmányokat tartalmaz és ajánlott mindazok számára, akik kialvatlanságban és figyelemzavarban szenvednek.
Borító ár:
1 980 Ft
Korábbi ár:
1 386 Ft
Online ár:
1 445 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása