Danielle Steel

Danielle Steel

Danielle Steel

 

Édesanyja egy portugál diplomata lánya, édesapja német származású, a Löwenbräu sörgyáros család leszármazottja. Gyerekkorának nagy részét Franciaországban töltötte, ahol egészen kicsi korától kezdve részt vett szülei estélyein, így lehetősége volt megfigyelni a gazdag és híres emberek életvitelét, szokásait.

 

Hétéves korában Amerikába költözött apjával. A New York-i Egyetemre járt és divattervezőnek készült, ám a stressztől nem folytatta tanulmányait. Eleinte reklámszövegíróként dolgozott, majd egy San Franciscó-i PR-cég alkalmazottja lett.

 

Danielle első könyvét 20 éves korában írta. Általában egyszerre több könyvön is dolgozik, nem csoda, hogy ilyen termékeny. Könyveiből eddig 570 millió példány talált gazdára, 47 országban olvassák, 28 nyelvre fordították le műveit. A könyvek mellett kiadott egy verseskötetet is, Love: Poems by Danielle Steel címmel.

 

Danielle ötször ment férjhez, először 18 éves korában, utoljára 1998 márciusában, ezúttal egy bankárhoz, Tom Perkinshez, akitől két év múlva, 1999 augusztusában el is vált, de barátságuk azóta is megmaradt. Ebből a kapcsolatból A klón és én címmel készült könyv. Házasságaiból hét gyermeke született, és két nevelt gyermeke is van.

 

 

Danielle Steel könyvek

Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása