Mióta megjelennek az írásaim, kiváltképp a vígabb hangütésűek, rengetegen kérdezték tőlem, ki gyengédebb, ki érdesebb megfogalmazással: honnan veszed ezt a sok marhaságot?

Például tőled, kedves kérdező, ugyanis figyellek téged és másokat is, fonákságra, poénra, lükeségre, mindenfélére fogékonyan. Megírlak téged, megírok bárkit. Nem pont egy az egyben, persze.


Képzelj magad elé hús-vér katalizátorként. Befogadom az élményt, és hagyom, hogy azzá alakuljon bennem, amivé akar. Sok ilyenből aztán kiforr egy regény, amelynek alakjaiban, történéseiben már senki nem ismerhet magára, vagy csak alig; vagy éppenséggel magára ismerni vél, de téved, mivel nem is ő volt az „inspirátor”.

Amikor az első vígságot, a Mesemaratont írtam, kizárólag bohózatos élethelyzetekbe botlottam, mintha a környező világ is be akart volna kerülni a regénybe. A későbbiek írásakor is hasonló jelenségeket tapasztaltam. Ilyenkor bennem és a környezetemben is megnyílik egy spirituális (vagy mese-) csatorna, amelyen át hozzám árad-hömpölyög az általam pedzett témával kapcsolatos anyag, a valóságot is sajátos hangulatúra formálva.

Imádtam írni a Mennyből a csontváz című regényt. Eddig ez az egyetlen könyvem, amelyet többször is (na jó, bevallom: sokszor) elolvastam. Egy alkalommal Montenegróból hazafelé autózva tettem magamévá, és amikor a végére értem, mohón elölről kezdtem. Erről mindig aggódósan beszélek, attól tartva, valaki leszerénytelenez, de hát tényleg így történt, és nagyon élveztem az újraolvasást.:)

Így aztán a regény folytatásért kiabált. Nem mellesleg az olvasók is követelték a húsvéti események krónikáját. A hívásra hallgatva a lelkembe áradt az újabb bohózatos sztori a varázscsatornákon keresztül.

Köszönöm a Mindfelettinek, hogy ez a készség-képesség így működik. Az utóbbi éveim megszámosodott kínjain, gyászain sokat enyhített. A Mennyből a húsvét írása segített a túlélésben. Remélem, az olvasók is hasonlóképpen lesznek vele, fellélegeznek, felszabadulnak általa, sokat nevetnek és elbűvölődnek. Ámen.

Vavyan Fable

Bemutatjuk a szerzőt

Vavyan Fable
Vavyan Fable

Vavyan Fable fesztelenül könnyed, merész stílusával, vagány humorával, csak rá jellemző, játékos, egyedi nyelvezetével ledöntötte a műfajkorlátokat, így vált az igényes szórakoztatásra vágyó olvasók kedveltjévé.

Tovább...