AZ UTOLSÓ BEVETÉS /VITÉZ NAGYBÁNYAI HORTHY ISTVÁN REPÜLŐ FŐHADNAGY HŐSI HALÁLA

AZ UTOLSÓ BEVETÉS /VITÉZ NAGYBÁNYAI HORTHY ISTVÁN REPÜLŐ FŐHADNAGY HŐSI HALÁLA

Vonalkód
9789638895950

AZ UTOLSÓ BEVETÉS /VITÉZ NAGYBÁNYAI HORTHY ISTVÁN REPÜLŐ FŐHADNAGY HŐSI HALÁLA


A kötet a háromrészes sorozat harmadik része, amelyet elsőként jelentet meg a kiadó (ezután kerül kiadásra a II. majd az I. kötet)! A könyv az adott korszakon belül az 1938-1945 közötti időszakban alapított állami kitüntetések történetét dolgozza fel. Tematikusan, alapos részletességgel bemutatja a kitüntetéseket, teljesen szakítva az eddig megjelent művek felépítésével és hagyományaival. Nemcsak a kitüntetések történetét és a kitüntetéseket mutatja be a könyv, hanem bőséges képanyaggal illusztrálja azok változatait, a hozzájuk kapcsolódó tárgyakat (miniatűrök, szalagsávok, okmányok, dobozok, stb.). Ezenkívül archív viselési fotókkal és korabeli egyenruhákon is bemutatásra kerülnek a kitüntetések. Fantasztikus olvasmány mindazok számára, akik érdeklődnek e tárgyak és a korszak iránt!

A feldolgozott témák: Magyar Királyi Szent István Rend (1938), Katonai Mária Terézi a Rend (1938), Felvidéki Emlékérem (1938), Erdélyi Emlékérem (1940), Nemzetvédelmi Kereszt (1940), Délvidéki Emlékérem (1941), Tűzkereszt (1941), Magyar Szent Korona Rend (1943), Polgári Honvédelmi Érdemkereszt (1944), Légoltalmi Jelvény (1944).

A kötet Fekete Ferenc, Baum Attila, Horváth László és Demeter Márton munkáját dícséri. A szöveget Fekete Ferenc és Baum Attila írták, a fotókat és a számítógépes grafikákat Horváth László készítette, a kötet munkálatait Demeter Márton felügyelte és támogatta szakmailag. A könyvet dr. Sallay Gergely a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főmuzeológusa lektorálta.
Borító ár:
7 900 Ft
Korábbi ár:
7 900 Ft
Online ár:
5 767 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása