A Leopárdsziklán - Kalandozásaim

A Leopárdsziklán - Kalandozásaim

Vonalkód
9789639124639

A Leopárdsziklán - Kalandozásaim


Wilbur Smith valódi világjelenség: csaknem ötvenöt éve ír könyveket, amelyek több mint 130 millió példányban keltek el a világ minden táján. Regényeivel hatalmas olvasó tárbort szerzett.
Afrika közepén született 1933-ban, és 1964-ben vált fő foglalkozású íróvá, miután az Amikor az oroszlán zabál című könyve nagy sikert aratott. Azóta negyvenegy bestsellert írt, amelyeknek a világ minden táján vannak olvasói: a Courtney családról, a Ballantine családról, az ókori Egyiptomról és Hector Cross-ról szóló sorozatok mellett számos önálló regénye is bestseller listák vezető helyére került. Minden könyve mögött alapos kutatómunka áll, amelynek része az is, hogy mindazokat a helyeket bejárta, ahol regényei cselekménye játszódik. Könyveit huszonhat nyelvre fordították le.
A 2015-ben létrehozott Wilbur & Niso Smith Alapítvány Wilbur-nek azt a szenvedélyét szolgálja, hogy erőt adjon a kezdő íróknak, terjessze az olvasni tudást és népszerűsítse a kalandregény műfaját. A Wilbur Smith Kalandregény-irói Díj ennek az alapítványnak mintegy a zászlóshajója.

Wilbur Smith élete tele volt hihetetlen kalandokkal. Ebben a könyvében ezeket a valóban megesett történeteket osztja meg az olvasókkal, amelyekből regényei ihletét merítette.
Ötven éve írok könyveket. Szerencsém volt, mert elkerültem a nagy háborúkat és nem lőttek le, de azért abban is szerencsém volt, hogy ezeknek a háborúknak a hősei közt nőhettem fel, akiknek a példája egész életemre tanulságul szolgált. Egyáltalán mindig szerencsém volt. Olyan dolgokat csináltam, amik akkor szörnyűségnek vagy egyenesen katasztrofálisnak tűntek, de belőlük születtek meg az újabb történetek, vagy általuk ismertem meg mélyebben az emberi természetet és találtam rá azokra az eszközökre, amelyekkel úgy tudtam megírni őket, hogy az emberek élvezettüket leljék olvasásukban.
Mindez idő alatt olyan életem volt, amit elképzelni sem tudtam volna magamnak. Abban a kiváltságban volt részem, hogy a földkerekség minden féle és fajta emberével találkozhattam, oda mentem, ahová a szívem vitt, és közben az olvasókat is számtalan helyre elvittem. Azt szoktam mondani, hogy háborúkat indítottam, városokat égettem fel és százezreket pusztítottam el – de csakis és kizárólag a képzeletemben.
Kezdve attól, hogy oroszlánok támadtak rá, hogy szemtől szembe találkozott emberevő cápákkal, hogy víz nélkül eltévedt az afrikai bozótban, hogy egy aranybánya szűk és levegőtlen alagútjában kúszott végig és Lee Matinnal járt kardhalat fogni, egészen addig hogy csaknem nyakát törte, amikor kényszerleszállást hajtott végre egy Cessna repülőgéppel, embertelen iskolaéveitől kezdve egészen addig, hogy szerelmes lett, Wilbur Smith életének azokat a személyes történeteit meséli el ebben a könyvben, amelyek regényei nyersanyagául szolgáltak. Mindig őszinte, helyenként végtelenül humoros, de legalábbis elképesztően szórakoztató. A Leopárd-sziklán című könyv egy olyan író testamentuma, akinek élete olyan gazdag és eseménydús, amilyen letehetetlenek a könyvei.
Borító ár:
4 980 Ft
Korábbi ár:
4 980 Ft
Online ár:
3 436 Ft
- 31%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása