Középkori szentek bölcsességei - 1780 útmutatás a helyes élethez

Középkori szentek bölcsességei - 1780 útmutatás a helyes élethez

Válogatás
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Tinta Könyvkiadó
Kiadás éve
2019
Terjedelme
206 oldal
Dimenzió
135 mm x 205 mm x 11 mm
Vonalkód
9789634092049

Középkori szentek bölcsességei - 1780 útmutatás a helyes élethez


Az Iránytű sorozat e kötete a középkorba kalauzolja el az olvasót, azon belül is a kolostorok és szerzetesek világába. A helyes, erkölcsös életre és Isten követésére vonatkozó útmutatások szerepelnek a kötetben a 9-15. század között élt, szentté avatott papoktól, pápáktól, egyszerű szerzetesektől.

A szerzők között találhatunk olyan, széles körben is ismert neveket, mint Assisi Szent Ferenc vagy Páduai Szent Antal, azonban a köztudatban talán kevéssé jelen lévő szentek gondolataival is megismerkedhetünk, mint például Szent Viktorról nevezett Hugó.

A kötet végén a szentek rövid életrajzai állnak, így az olvasó könnyebben elhelyezheti őket térben és időben. A tematikus elrendezés révén egyszerűen kikereshető, hogy egy-egy témában mely szentek fogalmaztak meg intelmeket.

A kötetben szereplő szerzők kortársaikat szándékozták a jó útra terelni vagy ott tartani. A kiadványt ezért ajánljuk a középkor iránt érdeklődők számára is, hiszen árnyalt képet kaphatunk az akkori emberek mindennapjairól, vallásos gondolkodásáról.
Borító ár:
2 490 Ft
Korábbi ár:
1 743 Ft
Online ár:
1 818 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása