Tom Sawyer kalandjai /Klasszikusok fiataloknak

Tom Sawyer kalandjai /Klasszikusok fiataloknak

Mark Twain
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Ciceró Könyvkiadó
Kiadás éve
2008
Terjedelme
240 oldal
Dimenzió
150 mm x 200 mm x 23 mm
Vonalkód
9789635396535

Tom Sawyer kalandjai /Klasszikusok fiataloknak


Könyvünk novellisztikus történetek sora, amelyek a gyermekvilág és az amerikai kisváros mindennapjaiból valók: kerítésmeszelés, vasárnapi iskola, gyászmise a Jackson-szigeti robinzonád után, Becky és Tom szerelme - mindez kibontakozik a kalandra éhes olvasók előtt.
A könyv főhőse, Tom Sawyer, aki a regény elején még csak haszontalan iskolakerülő, de végtelenül fantáziadús és találékony fiú, valóságos vezéregyéniséggé válik. Ötletei pajtásait - és legjobb barátját, a csavargó Huckot is- teljesen megigézik: a kedvéért akár kalóznak vagy rablónak is beállnak (bár elképzeléseik a kalóz- és rablótevékenységről meglehetősen torzak). A fiúk - véletlenül- egy gyilkosság szemtanúi lesznek és egy valódi rablóbanda nyomára bukkannak, és belebonyolódnak egy izgalmas, ámde gyermeki ésszel kifundált nyomozásba. A szálak a kísértetház után egy rejtélyes barlangrendszerbe vezetnek, aholis Tom és szerelme Becky, eltévednek. Családjuk és a falubeliek már holtnak hiszik őket.
Tom kitartó kutatása és bátorsága révén napok múlva megtalálják a barlangból kivezető utat... és Huck segítségével az elrabolt, elrejtett kincset is. Így hát a két fiú elképesztően meggazdagszik. Ez a váratlan szerencse azonban nem változtatja meg őket: továbbra is kalandkereső, fantáziadús, csínytevő fiúk maradnak.
Borító ár:
2 990 Ft
Korábbi ár:
2 093 Ft
Online ár:
2 183 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása