Húsvét /Magyar hagyományok §H

Húsvét /Magyar hagyományok §H

Tészabó Júlia
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Kossuth Kiadó
Kiadás éve
2011
Terjedelme
84 oldal
Dimenzió
235 mm x 305 mm x 10 mm
Vonalkód
9789630966078
A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyen Krisztusnak az emberiség megváltásáért elszenvedett kereszthalálára és feltámadására emlékeznek. Ez az ünnep egyben az öröm, a tavasz ünnepe is. A hosszú téli hónapok elmúltával mindenki a természet újjáéledését várja.

Kötetünk a húsvét eredetéről, múltjáról és jelenéről egyaránt szól - elsősorban annak magyar vonatkozásairól. Miben más és miben azonos ez a tavaszköszöntő szép ünnep nálunk.

Szöveg és kép vezeti végig az olvasót a húsvét kialakulásának folyamatán. Mutatja meg azokat a hagyományokat, hiedelmeket, a legismertebb magyar képzőművészeti ábrázolásokat, a nagyhét és a húsvét napjainak történéseit és szokásait, egyházi és népi ünnepi rendjét, szimbólumait és népszokásait. Természetesen az ünnepi étkek is "terítékre" kerülnek, hiszen ezek az ünnep elengedhetetlen részei.

A gazdag illusztrációs anyagot múzeumok és magángyűjtők legszebb darabjai közül válogattuk, régi és mai képző- és iparművészeti alkotásokat, képeslapokat, hirdetéseket, archív és kortárs fotókat, díszeket és tárgyakat.
Eredeti ára: 6 500 Ft
3 990 Ft Internetes ár (fizetendő)
39 %
Jelenleg nem kapható!
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása