Húsvét /Magyar hagyományok §H

Húsvét /Magyar hagyományok §H

Vonalkód
9789630966078

Húsvét /Magyar hagyományok §H


A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, amelyen Krisztusnak az emberiség megváltásáért elszenvedett kereszthalálára és feltámadására emlékeznek. Ez az ünnep egyben az öröm, a tavasz ünnepe is. A hosszú téli hónapok elmúltával mindenki a természet újjáéledését várja.

Kötetünk a húsvét eredetéről, múltjáról és jelenéről egyaránt szól - elsősorban annak magyar vonatkozásairól. Miben más és miben azonos ez a tavaszköszöntő szép ünnep nálunk.

Szöveg és kép vezeti végig az olvasót a húsvét kialakulásának folyamatán. Mutatja meg azokat a hagyományokat, hiedelmeket, a legismertebb magyar képzőművészeti ábrázolásokat, a nagyhét és a húsvét napjainak történéseit és szokásait, egyházi és népi ünnepi rendjét, szimbólumait és népszokásait. Természetesen az ünnepi étkek is "terítékre" kerülnek, hiszen ezek az ünnep elengedhetetlen részei.

A gazdag illusztrációs anyagot múzeumok és magángyűjtők legszebb darabjai közül válogattuk, régi és mai képző- és iparművészeti alkotásokat, képeslapokat, hirdetéseket, archív és kortárs fotókat, díszeket és tárgyakat.
Borító ár:
6 500 Ft
Korábbi ár:
6 500 Ft
Online ár:
3 990 Ft
- 39%


Jelenleg nem kapható!
+3% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása