A föld országai - A föld felszíne (duótérkép)

A föld országai - A föld felszíne (duótérkép)

Vonalkód
9789631364712

A föld országai - A föld felszíne (duótérkép)


Kiadványunk többféle értelemben is duótérkép. Két világtérképet tartalmaz, melyek Földünket kétféle tematikával ábrázolják (1 : 45 000 000 méretarányban). Dossziéban tárolt hajtogatott térképként is lehet tanulmá!nyozni, de nagy méretének, vastag papírjá!nak és kevés hajtásvonalának köszönhetően, tetszés szerinti oldalával, dekoratív poszter!ként (92×66 cm) is remekül használható - lakás, iroda vagy iskola falán egyaránt.
A kétoldalas térkép egyik oldala a Föld orszá!gait, a nagyobb országok tagállamait, tarto!mányait, autonóm területeit és külbirtokait mutatja be. Jelöli a bizonytalan, illetve vita!tott államhatárokat, feltünteti a fővárosokat, a jelentősebb városokat és a lényegesebb földrajzi neveket.
Melléktérképeken ábrázolja a két sarkvidéki területet. A világtérkép körüli részen bemutat!ja az országok zászlóit, címereit - a fonto!sabb, nem teljeskörűen elismert államokét is.
A térkép másik oldala festői, plasztikus ábrá!zolással mutatja be Földünk felszínét, a szá!razföld és a tengerfenék domborzatát egya!ránt. Azonos ábrázolásmódú melléktérképeken lehet tanulmányozni az Északi- és a Déli-sarkvidék területét. A világtérkép alatti metszetrajz Földünk domborzati viszonyait mutatja be a Mount Everest szélességi köre mentén. Listába szedve megismerhetjük a Föld és felszíne fontosabb adatait, "rekordjait".
Az egymást kiegészítő két térkép átfogó ké!pet nyújt bolygónk domborzati és politikai viszonyairól. Hozzájárul az általános művelt!ség elmélyítéséhez, segíti a turisztikai úti célok kiválasztását és a tájékozódást.
Borító ár:
2 490 Ft
Korábbi ár:
2 490 Ft
Online ár:
1 868 Ft
- 25%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása