Bioszőlő, biobor - Ökológiai szőlőtermesztés és borászat

Bioszőlő, biobor - Ökológiai szőlőtermesztés és borászat

Vonalkód
9789632867380

Bioszőlő, biobor - Ökológiai szőlőtermesztés és borászat


A szerzők átadják mindazt az ismeretet, ami a termőhely, a fajta, a tenyészterület, a művelésmód kiválasztásáról, a talajművelés, a tápanyagellátás, a fitotechnika és a növényvédelem területéről tudni kell azoknak, akik át akarnak térni az ökológiai szőlőtermesztésre. Részletes leírást kap az olvasó azokról a hazai nemesítésű új fajtákról, amelyek különösen alkalmasak az ökológiai termesztésre. Csak ezen tudás birtokában elégíthetők ki a szőlő igényei, ami a kiváló minőségű bioszőlő előállításának feltétele.
Az ökológiai termesztéssel előállított szőlő az alapja a biobor készítésének, amelynek lépései, technológiai, kezelési mozzanatai, betartandó szabályai, előírásai is megtalálhatók a könyvben.
Röviden felvázolják a szerzők az ökológiai gazdálkodás hazai és külföldi helyzetét, a szabályozás elemeit, az ellenőrző szervezeteket, a biogazdálkodás szervezeteit, az Európában kialakult ökológiai szőlőtermesztés irányzatait.
A könyv végén bemutatkozó ökológiai szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó gazdálkodók sikerei bizonyítják, hogy ez a technológia megvalósításható és fenntartható.
Külön fejezet hívja fel a figyelmet azokra a kutatási eredményekre, melyeket - hazai és nemzetközi együttműködés keretében - az utóbbi időben végzett közös munka során elértünk.
Borító ár:
6 900 Ft
Korábbi ár:
6 900 Ft
Online ár:
5 037 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása