Fagyhalál

Fagyhalál

Vonalkód
9789639910867

Fagyhalál


Sven Hassel, a háborús irodalom legismertebb élő képviselője 1917-ben született Dániában. A nagy gazdasági világválság idején Németországba emigrált, ahol önkéntesként beállt a hadseregbe. Innen Lengyelország lerohanása után (1939) dezertált, de elfogták és koncentrációs táborba küldték. A biztos halál elől az menekítette meg, hogy besorozták az Oroszországba induló büntetőezredbe, amellyel szinte az összes európai fronton megfordult - és megjárta a poklot.

1941 ősze: Hitler katonái ostromot indítanak Moszkva ellen, de a várt villámsiker elmarad. Beköszönt a hideg évszak, és az átlag német gyalogos, akinek gyors hazamenetelt ígértek, téli hadviselésre alkalmatlan öltözékben és befagyott fegyverekkel nyomul előre, lassú, véres küzdelmek árán, melyet az orosz túlerővel szemben vív. A technikai fölény jelentőségét veszti, és a német közkatonák egy idő után nem remélik, hogy a Kreml hagymakupoláit valaha is megpillantják. Ismét találkozunk a Hassel-regények félvilági hőseivel, Portával, Picivel és a többiekkel, akik ezúttal a reménytelenül hosszúra nyúlt küzdelmet és az oroszországi fagyokat próbálják túlélni.

Hassel eddig megjelent regényei: Kárhozottak Légiója, Lánctalpak, Bajtársak, Gyalogoshadosztály, Gestapo, Monte Cassino, Eltörölni Párizst!, SS-tábornok, Pokoljárás
Borító ár:
2 990 Ft
Korábbi ár:
2 990 Ft
Online ár:
2 183 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása