Dávid király életrajz

Dávid király életrajz

Vonalkód
9789639437630
„Ez a nagyszerű és jelentős tudományos munka különösen időszerű napjainkban, amikor is oly sok tudós akad, aki elhanyagolja az ókori Izrael történelmének rekonstrukcióját. McKenzie higgadt történelmi módszerrel elemzi a bibliai szövegeket, és életszerű, hihető képet fest Dávid királyról. A régészet, a történelem, a jelenkori politikával vont párhuzamok és a Dávid-történet késői feldolgozásai révén kelti életre a király portréját. Ez teszi könyvét különösen lebilincselővé.”
Marc Brettler, Közel-keleti és Judaisztikai Tanulmányok Tanszéke, Brandeis University

„McKenzie feltépi a sérthetetlenség burkát, amely Dávidot a hagyományokban körülveszi, és megfesti egy valós, lélegz ember portréját. Dávidét, a politikusét és a birodalomépítét. Amennyiben szeretnénk megismerni a bibliai leírás mögött megbúvó valóságot, keresve sem találhatunk jobbat ennél a könyvnél.”
Baruch Halpern, az ókori történelem és a zsidó tudományok professzora, Penn State University

A Biblia legjelentősebb és legteljesebb alakjainak egyikeként Dávid király számtalan – irodalmi és művészi – portré modellje volt már. Michelangelo pompás szobra talán a világ legismertebb műalkotása, a szerény pásztorfiú története pedig, aki legyőzte Góliátot, majd király lett, hatalmas mitológiai jelentőségre tett szert. De valóban létező személy volt-e Dávid – és ha igen, akkor milyen személy is volt valójában?
A bibliai szövegek, az ókori történelem és a régészet újabb keletű felfedezéseinek figyelmes és kritikus vizsgálata során Steven L. McKenzie arra a következtetésre jutott, hogy Dávid valóban létező személy volt. Ez a Dávid azonban nem hős volt, hanem trónbitorló, házasságtörő és gyilkos – a Közel-Kelet jól ismert diktátorainak egyike. A Dávid király – Életrajz egy olyan nagy gonddal megalapozott és színesen megírtmű,
Eredeti ára: 1 999 Ft
1 339 Ft Internetes ár (fizetendő)
33 %
Jelenleg nem kapható!
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása