1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz (felújított kiadás, 2019)

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz (felújított kiadás, 2019)

Vonalkód
9789634068143

1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz (felújított kiadás, 2019)


Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz, amit harminc nyelve fordítottak le és majdnem kétmillió példányban kelt el világszerte, szellemes, informatív szócikkeivel nagyszerű és úttörő alkotásokat gyűjt össze, klasszikusokat és kultkedvenceket, a mindenki számára kötelező filmeket. A mozi több mint egy évszázados történetét felölelő könyv minden országból válogat, az akciófilmtől a westernen, az animációs filmen, komédián, dokumentumfilmen, musicalen, thrilleren, noiron, rövid- és romantikusfilmen keresztül a sci-fiig minden zsáner képviselteti magát.
Az újraszerkesztett és frissített kiadás 500 eredeti filmplakátot és több száz lenyűgöző jelenetfotót tartalmaz. Filmesek és kritikusok idézeteinek és kevésbé ismert tények segítségével, mélyreható filmelemzésekkel és a hozzájuk kapcsolódó statisztikák együttesével ez a mozgóképről valaha készült leggazdagabb válogatás.
Akár a romantikus komédiák, akár a művészfilmek érdekelnek, akár A kék angyal, akár a Kék bársony, az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz talán az egyetlen filmes könyv, amit valaha is a kezedbe kell venned.

Steven Jay Schneider egyike a horrorfilmek legjobb szakértőinek, aki a film minden aspektusával komolyan foglalkozik, ír és előad róla, legyen szó a mozi esztétikájáról, a pszichoanalitikus olvasatairól, vagy a slasher filmek élvezetéről. Ehhez a kötethez most összegyűjtötte a világ legjobb íróit, újságíróit, kritikusait, professzorait, filmkészítőit és rajongóit.

A párizsi Le Monde szerzőjétől, Jean-Michel Frodontól kezdve a tokiói Undercurrent szerzőjéig, Chris Fujiwaráig, a szerzőgárda filmes újságírás legjavát vonultatja fel. Megtaláljuk itt az Empire, a Sight & Sound, a Time Out, a Rolling Stone, a The New York Times, a Total Film, az International Film Guide, az LA Weekly, a CineAction, a Film Quaterly, az NME, a Washington Post, a Filmmaker, a Moviemaker és még sok más orgánum alkotóit.

Ian Haydn Smith az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz átdolgozott, tíz éves, jubileumi kiadásának szerkesztője. Londonban élő író, a Curzor Magazine szerkesztője.
Borító ár:
9 999 Ft
Korábbi ár:
9 999 Ft
Online ár:
7 299 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása