Ruszka - Egy vad, megzabolázhatatlan nép és egy határtalan birodalom története

Ruszka - Egy vad, megzabolázhatatlan nép és egy határtalan birodalom története

Edward Rutherfurd
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Alexandra
Kiadás éve
2018
Terjedelme
864 oldal
Dimenzió
160 mm x 235 mm x 60 mm
Vonalkód
9789634472599

Ruszka - Egy vad, megzabolázhatatlan nép és egy határtalan birodalom története


Kevés izgalmasabb ország van a hatalmas Oroszországnál, amely számtalan kultúra találkozásából alakult egy rendkívül sokrétű és lenyűgöző világgá. Edward Rutherfurd a tőle megszokott magával ragadó módon festi meg Oroszország nagyszabású freskóját. Egészen a második századig nyúl vissza, hogy egy kicsiny, a sztyeppén megbúvó falucskából, Ruszkából indítsa útjára regényét, amely négy család történetét követi nyomon generációról generációra. Az emberi sorsok hátterében mindeközben valós történelmi személyek és események sora követi egymást, erősödik és épül egy birodalom. Bár a családokat elválasztja egymástól, származásuk, sorsuk mégis összefonódik, ahogy e hatalmas ország jövőjét alakítják.

Rutherfurd nagy ívű családregénye ugyanolyan sokrétű, mint maga Oroszország: durva és egzotikus, büszke, de ellenségeitől rettegő, ősi babonákba merült világ, amely szüntelen keresi a kibontakozás lehetőségét.

Edward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyben. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanford­ban végezte. Első regénye az 1987-ben megjelent Sarum, amelyet több monumentális történelmi regény követett, többek között Párizsról, Ír­országról, Londonról és New Yorkról.

"Lassan, ünnepélyesen haladt a menet a poros nyári hőségben. Drágaköves köpenyekbe és súlyos püspöksüvegekbe öltözött papok vezették őket. Voltak, akik ikonokat, mások hatalmas zászlókat vittek. A kórus énekelt. Ahogy elhaladtak, kezek tengere emelkedett fel, akár a tengerpartot nyaldosó hullámok, s vetette a kereszt jelét, miközben a fejek és a hátak mélyen meghajoltak. Ez még mindig Szent Oroszország volt; és Oroszország háborúban állt."
Borító ár:
5 999 Ft
Korábbi ár:
4 199 Ft
Online ár:
4 379 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása