Diákszótár /Ki kicsoda a magyar irodalomban?

Diákszótár /Ki kicsoda a magyar irodalomban?

R. Szabó István
Kiadó
Aquila Kiadó
Kiadás éve
2007
Terjedelme
296 oldal
Vonalkód
9789636796204

Diákszótár /Ki kicsoda a magyar irodalomban?


Bessenyei György híres volt nagy erejéről, fel tudott emelni egy lovat. Mikszáth Kálmán kétszer is feleségül vette ugyanazt a nőt. Krúdy Gyulát csodálta környezete ínyencsége, innitudása miatt.
Számos írónk, költőnk küzdött diákként tanulási problémákkal, néhányan el is buktak a vizsgákon. Egyesek életében egymást követték a kalandok, mások hiába keresték a szerelmet. Mindezekből kitűnik, hogy a magyar irodalom jeles alakjai is hús-vér emberek voltak, hétköznapi örömökkel, bánatokkal, problémákkal.
Arra törekedtünk, hogy a fontos életrajzi adatokon túl rávilágítsunk íróink, költőink emberi alakjára is. Tapasztalatunk szerint a diákok ilyen információk ismeretében jobban érdeklődnek egy-egy alkotó és művei iránt, könnyebben válnak az irodalmi alkotások befogadóivá. Kötetünkkel elsődleges célunk a diákok tanulásban való segítése a házi feladatok elkészítéséhez, tanulmányaik bővítéséhez.
Az általános iskola felső tagozatos diákjainak, középiskolásoknak ajánljuk e kötetünket, de természetesen minden, az irodalom iránt érdeklődő felnőttnek is, hiszen itt minden lényegeset megtalál az ismert személyről.
Borító ár:
1 790 Ft
Korábbi ár:
1 253 Ft
Online ár:
1 307 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása