GYÜMÖLCSÖZŐ KERT /A GYÜMÖLCSÖS TERVEZÉSE, TELEPÍTÉSE, GONDOZÁSA

GYÜMÖLCSÖZŐ KERT /A GYÜMÖLCSÖS TERVEZÉSE, TELEPÍTÉSE, GONDOZÁSA

Vonalkód
9786155690006

GYÜMÖLCSÖZŐ KERT /A GYÜMÖLCSÖS TERVEZÉSE, TELEPÍTÉSE, GONDOZÁSA


Immár a negyedik könyvemet tartja a kezében. Megírásában vagy inspirálásában legnagyobb szerepe a termelői piacnak volt. Nagyon szeretem a kertbarátok, kistermelők által megtermelt termények bemutatóját, főleg ha az még egy kóstolóval is párosul. Jó érzés látni, ahogy a nagyszülők viszik az unokákat, és ami hihetetlen számomra, hogy a fiatal családok járják a kiállítók standjait, mutatják gyermekeiknek a különböző gyümölcsöket vagy az azokból készült még érdekesebb termékeket, legyen szó ivólevekről, lekvárokról. Sőt azokból kóstoltatnak is.
Ilyen ez az első élmény, amikor mi magunk vagy a családunk meglátja, megérzi a kert ízét. Ezt az érzést szeretném fokozni Önökben, kedves Olvasókban. Nem is lehet annál nagyobb öröm, amikor az egész éves munkánk gyümölcsét közös családi eseményeken termeljük, aztán szüreteljük le. S ha mindezt a gyermek látja, részt vesz benne, akkor megszereti a munkát és annak gyümölcsét. Gondoljunk csak bele, hogy nincs az a kisgyerek, aki elsétál egy ribizlibokor vagy eperágyás mellet, és annak piros, mosolygós gyümölcséből nem szakít. Ez a könyvem az elmúlt 25 év tapasztalatait foglalja össze, melyet az iskolapadtól kezdve a szakmai előadásokon a kertészszakma nagyjaitól hallottam, és nem utolsósorban a kertbarátoknál láttam a gyakorlatban működni.
Ezt szeretném megosztani Önökkel, hozzájárulni az örömteli és sikeres kertészkedésükhöz. Bevezetem az Olvasót a gyümölcstermesztés alapjaiba, az egyes fajokat igényeik szerint mutatom be. Segítek a növényvédelem fontosságának felismerésében, a választás lehetőségét Önöknél hagyva, hogy biológiai vagy vegyszeres növényvédelmet folytatnak.
De egy biztos, hogy növényvédelem nélkül sajnos a mai magyarországi viszonyok között nincs sikeres termesztés. A könyv megírásánál nagy figyelmet fordítottam a szélsőséges időjárás hatásaira és ezen károk megelőzésére. A gyümölcsös munkáit hónapról hónapra összeszedtem egy csokorba, segítve ezzel a tervezés és megvalósítás idejének ütemezését. Bemutatom és megismertetem a gyümölcsösben használt eszközöket, melyek megkönnyítik a kert művelését.
Mindezek ismeretében kívánom az Olvasónak, hogy egész éves munkáját sok öröm kísérje, s Isten segedelmével bőséges termés koronázza.
Borító ár:
3 500 Ft
Korábbi ár:
3 500 Ft
Online ár:
2 410 Ft
- 31%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása