Malomzúgás

Malomzúgás

Münz András
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Ulpius-Ház Könyvkiadó
Kiadás éve
2014
Terjedelme
324 oldal
Dimenzió
135 mm x 205 mm x 20 mm
Vonalkód
9789633832462

Malomzúgás


Emlékezetem emberei... mulatságos. Már ha a memóriám mostani állapotára gondolok. Hangok, illatok, ízek, érintések, nos, rájuk máig pontosan emlékszem. Ajtónyikordulás a régi háznál, kabócakoncert Korčula szigetén – igen. Birsalma és szegfűszeg illata gyerekkoromból, Nagymamám paprikás krumplija, melasz a háború után – igen. Függönyök csöndje, pincék hűvöse, padlások pora. Tarló szúrása mezítelen talpamon, Anyám keze a homlokomon – igen.
Emberek az emlékezetemben? Amikor egyre sűrűbben bújócskáznak velem a nevek? (Ők bújnak...) Igaz. Mégis, mégis! Bennem élnek, bennem, ők, útitársaim mindahányan, ha még köztünk járnak, ha már nincsenek is.
Kötődnek helyhez, helyzethez, alkalomhoz, ünnephez, köznaphoz, örömhöz, bánathoz, születéshez, gyászhoz, tavaszhoz, nyárhoz, őszhöz, télhez.
Emberek, embereim. Híresek és hírtelenek, közeliek és távoliak, vidámak és orrlógatók, tehetősek és szűkölködők, együtt érzők és közönyösek, zárkózók és tárulkozók. Szemvillanásra látottak és társak, hosszú vizeken. Egy éles kontúr, egy sziluett, egy kézszorítás, egy mosoly, egy sóhaj, egy másik fej nyoma, reggel a párnámon...
Borító ár:
3 499 Ft
Korábbi ár:
1 299 Ft
Online ár:
1 299 Ft
- 63%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása