Az egyiptomi herceg

Az egyiptomi herceg

Margriet De Moor
Kiadó
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve
0
Vonalkód
9789630764230

Az egyiptomi herceg


Úgy tetszik, Margriet de Moor holland írónő vonzódik a nagy átlagtól valamely sajátosságukkal elütő embercsoportokhoz, valamint a zenéhez, ezért formálta meg A virtuóz című könyvében egy XVIII. századi kasztrált énekes portréját, s talán ezért választotta e regénye hőséül egy muzsikus nép fiát: Josephet, a vándorcigányt.

A történet a hatvanas, hetvenes években játszódik Hollandiában, s a csendes, vörös hajú, tejfehér bőrű, tenyeres-talpas parasztlány meg a füstösfekete, cingár vándorlegény tizenhat éven át tartó szerelmét beszéli el a maga sajátos, zenei ritmusában. Mert a két szereplő mindvégig a saját szólamát játssza, melyek harmóniába olvadnak össze: Joseph nyaranta felkerekedik és az ősz beálltáig a vándorcigányok életét éli, majd hazatér családjához, hogy folytassa a röghöz kötött parasztéletet. Csodálatos balladákat hoz magával és mesélget Lucie-nek - vándorlásokról, családi összetartásról és viszálykodásról -, de hiteles történeteket is arról, hogyan pusztították el rokonait a koncentrációs táborban.

Az utolsó elbeszélés Josephről, az egyiptomi hercegről szól, aki 1422-ben népével egy holland városkába érkezett, ahol örömmel kereskedtek velük és csodálták ördöngös tudásukat. Mikor továbbindultak, egy vörös hajú lány Joseph után kiáltott...
Borító ár:
1 500 Ft
Korábbi ár:
1 050 Ft
Online ár:
1 095 Ft
- 27%
+3% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +300 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása