Borászati mikrobiológia /Borászat 3.

Borászati mikrobiológia /Borászat 3.

Vonalkód
9789632865713

Borászati mikrobiológia /Borászat 3.


Mikroorganizmusok nélkül nem készíthetnénk bort. A must cukortartalmát az élesztőgombák alakítják át alkohollá, emellett számos fontos erjedési mellékterméket, aromaanyagot is termelnek. Hasznos tevékenységük mellett az élesztőgombák különböző penészgombákkal és baktériumokkal együtt a bor romlását is okozhatják. Mindezeknek a jelenségeknek az alapos ismerete és irányítása elengedhetetlenül fontos a jó minőségű borok készítéséhez. A borászati mikrobiológia tudománya az utóbbi években – a molekuláris biológia, biokémia, genetika és biotechnológia fejlődése következtében – hatalmas ismeretanyaggal bővült, és nap mint nap újabb eredményekkel szolgálja a borászati technológia gyakorlatát.
A könyv – a „Borászat” trilógia harmadik köteteként – átfogó ismeretet nyújt erről az izgalmas és sokszínű területről, felhasználva a tudományos kutatások eredményeit. Elsődleges célja a felsőfokú oktatásban tanuló, illetve a már gyakorló borászszakemberek támogatása egyetemi szintű, korszerű tudományos ismeretekkel. A tömör, gyakorlatcentrikus szerkezet és a közérthető stílus következtében a könyv fő témakörei hasznosíthatók a borok iránt érdeklődő szélesebb közönség, a gasztronómiai szakemberek, a hobbiborászok, képzett borkedvelők számára is. Ugyanakkor az egyes témák iránt alaposabban, kutatási szinten érdeklődők számára specifikus részletek mélyebb megismeréséhez nagyszámú irodalmi forrásmunkát ajánl.
A kötet szervesen kiegészíti és egyben meg is alapozza Eperjesi Imre: Borászati technológia, valamint Kállay Miklós: Borászati kémia című köteteit.
Borító ár:
3 500 Ft
Korábbi ár:
3 500 Ft
Online ár:
2 380 Ft
- 32%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása