Emberkereskedők

Emberkereskedők

Vonalkód
9789633044490

Emberkereskedők


Naponta bevándorlók és menekültek áradatát juttatják el Európába a dzsihádista szervezetekkel összefonódó emberkereskedői csoportok. A bűnözői hálózat irányítói a 9/11 utáni nyugati külpolitika káoszából és az arab tavasz kudarcából emelkedtek ki. Bár a nyugat-afrikai kokaincsempészetből és a nyugatiak túszul ejtéséből eddig is óriási bevételre lehetett szert tenni, a közelmúltban Szíria és Irak destabilizációja, illetve az Iszlám Állam felemelkedése új üzleti lehetőségeket kínál a Közel-Keleten.
Az emberrablás ipara évente több százmilliárd dollárnyi bevételt termel, ami nagyobb, mint az illegális drogkereskedelem. Loretta Napoleoni új könyve, az Emberkereskedők többek között a váltságdíjjal kapcsolatos alkudozásokban és mentőakciókban aktívan részt vevő túsztárgyalókkal, terrorelhárító szakértőkkel, a biztonsági szolgálatok tagjaival és egykori túszokkal készített exkluzív interjúkra épül.

"Loretta Napoleoni felfedi előttünk azt a nyugtalanító folyamatot, amelynek során az évi több millió dolláros forgalmat bonyolító közel-keleti bűnöző és dzsihádista emberrabló-hálózatok az Európába irányuló menekültcsempészet még jövedelmezőbb üzletére nyergelnek át. Az emberkereskedők havonta mintegy 100 millió dollárt csikarnak ki kétségbeesett családok tízezreitől. Ezek az emberkereskedők pedig a mi teremtményeink, az ipari méreteket öltő halál és pusztítás logikus következményei, a működésképtelenné vált államok és az eluralkodó káosz termékei. Mi vagyunk a felelősek. És a kielégíthetetlen mohóság, amelyet ezekbe a két lábon járó ragadozókba oltottunk, nem fog megelégedni az emberrablással és emberkereskedelemmel. Ez jelenti az új világrendet."
- Chris Hedges, a Wages of Rebellion szerzője és a The New York Times volt közel-keleti irodavezetője
Borító ár:
3 500 Ft
Korábbi ár:
2 555 Ft
Online ár:
2 555 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása