Lány az olajfák alatt

Lány az olajfák alatt

Leah Fleming
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
IPC Mirror
Kiadás éve
2018
Terjedelme
400 oldal
Dimenzió
145 mm x 208 mm x 30 mm
Vonalkód
9789636356583

Lány az olajfák alatt


Csodálatos regény családi titkokról, háborús árulásokról és a megváltásról

1941. MÁJUSA

Kréta szigetére ejtőernyősök csapnak le az égből. Hosszadalmas harc után több ezer brit és nemzetközösségi katona kényszerül arra, hogy a hegyekbe meneküljön, vagy a krétai falusiaknál keressen menedéket.

Hatvan évvel később Lois West és fia, Alex meghívja a harcias Pen nénit egy különleges születésnapi ünneplésre Krétára, tudván, hogy a hölgy a háború óta nem járt ott. Penelope George – korábban Georgiou – vonakodva bár, de mégis úgy gondolja ideje, hogy visszatérjen Krétára, s hogy megtegye az utat, melyhez azt hitte, sosem lesz már mersze. Az utazás során egy időutazás veszi kezdetét, Pen újraéli a várossal kapcsolatos élményeit egészen a korai, kezdő ápolónőként töltött évektől az utolsó, sötét napokig, mikor is ő volt az utolsó külföldi nő a szigeten.

„Született történetmesélő.” – KATE ATKINSON

RÉSZLET A REGÉNYBŐL:

„Engem vajon ki hívott vissza a szigetre, vissza a zsálya és a citrom illatába, vissza a mediterrán éjszakáinkba? »Hát nincs meg minden szerelemnek a maga tája?« olvastam egyszer valahol.”

„Az, hogy ismét rátaláltam, segített, hogy ne veszítsem el az eszem azon az első forró nyáron. A háborúnak szokása volt elszakítani egymástól az embereket, szétválasztani a családokat és a barátokat, kitépni a szerelmeseket egymás karjából. A halál pedig összeszedte a fiataljaink legjavát.”

LEAH FLEMING Lancashire-ben született házas, három fia és egy lánya van. Regényeit egy Yorkshire Dales-ben álló régi farmházban, vagy éppen egy krétai olajfaligetben írja.

Lenyűgöző töténet egy kiváló mesemondótól, aki hitelesen adja vissza a cselekmény helyének és idejének a szellemét. -- Lancashire Evening Post

Gyönyörű, már-már költőien megírt történet szerelemről és tragédiáról a második világháború idején. A karakterek igazi hús-vér emberek, viszontsgságaikban őszinte átéléssel osztozhat az olvasó. -- Maureen Lee, A Mother of Pearl c. bestseller írója
Borító ár:
3 390 Ft
Korábbi ár:
2 407 Ft
Online ár:
2 407 Ft
- 29%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása