77 látványos köztér

77 látványos köztér

Vonalkód
9786155755767

77 látványos köztér


A mindennapi jövés-menésben talán fel sem nézünk egy téren, amelyet érintünk. Pedig számos olyan tér van a világon, amely egyszerűen nem enged továbbmenni: lenyűgöz méreteivel, kiemelt épületeivel, sokszínűségével vagy épp egységességével.

A tér az ember alkotta környezet legsokrétűbb, legközösségibb megnyilvánulása, szerves része a város szövetének. Lehet közlekedési csomópont, találkozóhely, kereskedelmi cserék színtere, vagy közigazgatási központ, de túlmutatva önmagán, egy vallási intézmény, egy uralkodó, egy nemzet – egy eszme – reprezentációja is. S mindettől elválaszthatatlanul, magán hordozza az adott hely történelmét. Nevezetes események tanúja, esetenként pedig visszatérő rendezvények állandó helyszíne.

E könyv bevezeti az olvasót egy adott tér létrejöttének előzményeibe, okaiba és céljába, s még az építkezés kulisszái mögé is bepillanthat, megérezheti a hely szellemét.

Öt földrészen át nemcsak térben, hanem időben is utazásra invitáljuk az érdeklődőket. A római Forum Romanum ókori emlékeitől a középkort időről időre megelevenítő sienai Piazza del Campón át, Mantova reneszánsz terein, Salzburg barokk pompáján, a klasszicista stílusú, párizsi Concorde téren keresztül eljutunk olyan 20. század végi alkotásokig, mint a berlini Potsdamer Platz. Az épített örökségben az a csodálatos, hogy létrejötte pillanatától kezdve minden korszak rajta hagyja keze nyomát.

Aki az album lapjain a fényképeket nézegetve s az érdekességeket olvasgatva gondolatban elidőzik egy-egy téren, remélhetőleg kedvet kap, hogy valamikor fel is keresse a megidézett helyszíneket.
Borító ár:
5 990 Ft
Korábbi ár:
5 990 Ft
Online ár:
4 373 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása