Budapest ostroma

Budapest ostroma

Vonalkód
9789631361155

Budapest ostroma


Ungváry Krisztián, a fiatal hadtörténész munkája hatalmas űrt pótol. Több mint fél évszázaddal a drámai események után ez az első átfogó, ideológiai felhangok nélküli, hiteles és olvasmányos monográfia e mindmáig sokakat érdeklő és foglalkoztató témában. A kötet a korabeli szovjet és német levéltári források mellett számos eddig ismeretlen visszaemlékezést idéz és hasznosít. Ungváry Krisztián, a fiatal hadtörténész munkája hatalmas űrt pótol. Több mint fél évszázaddal a drámai események után ez az első átfogó, ideológiai felhangok nélküli, hiteles és olvasmányos monográfia e mindmáig sokakat érdeklő és foglalkoztató témában. A kötet a korabeli szovjet és német levéltári források mellett számos eddig ismeretlen visszaemlékezést idéz és hasznosít. A műben szerencsésen ötvöződik a mikro-történetírás célkitűzése és a háború nagyobb összefüggéseinek mélyebb bemutatása, plasztikus képet kap az olvasó a hadműveletek napi változásairól, a szovjet katonák viselkedéséről, a lakosság életéről, szenvedéseiről, a kegyetlenkedésekről és az élet újraindulásáról.

Hetedik, felújított kiadás.
Az 1998-as első megjelenés óta mind a mai napig töretlen érdeklődés mutatkozik Budapest ostromának története iránt. Az első kiadás terjedelméhez képest a 7. kiadás terjedelme több mint 15%-kal nőtt, számos fejezet fontos részletekkel gazdagodott.
Borító ár:
4 500 Ft
Korábbi ár:
4 500 Ft
Online ár:
3 145 Ft
- 30%


Jelenleg nem kapható!
+3% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +930 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása