A nagy vörös egyes /A legendás amerikai 1. gyaloghadosztály a II. világháborúban

A nagy vörös egyes /A legendás amerikai 1. gyaloghadosztály a II. világháborúban

Samuel Fuller
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Gold Book Kiadó
Kiadás éve
2008
Terjedelme
408 oldal
Dimenzió
143 mm x 208 mm x 32 mm
Vonalkód
9789634261155

A nagy vörös egyes /A legendás amerikai 1. gyaloghadosztály a II. világháborúban


A már klasszikussá vált II. világháborús regény új kiadása a viharedzett Amerika koszorús költőjétől.
Sam Fullert pusztán filmkészítőnek hívni olyan lenne, mint Muhammad Alit egyszerűen csak bokszolónak vagy Jimi Hendrixet gitárosnak. Ő mindig is rendkívüli amerikai látnok, kultuszistenség, az erőszakos filmköltészet királya volt, és a mai napig az is maradt.
A Nagy Vörös Egyes élete főműve. A film és a regény húsz éven keresz-tül készült, Fuller saját tapasztalatait dolgozta fel abból az időből, amikor a II. világháborúban az 1. gyaloghadosztályban (a "Nagy Vörös Egyesben") szolgált. A történet öt katona barátságát helyezi a középpontba, az ő útjukat követi végig a vichyi Észak-Afrika száraz vidékeitől Normandia partjaiig a D-napon, majd tovább Németország belsejébe. A szenvedés és brutalitás megdöbbentő képei keverednek a könyörület és az önzetlenség szívszorító jeleneteivel. Fuller látomásában a hősiesség és a gonoszság közötti határvonal elmosódik - "a háborúban az egyetlen dicsőség a túlélés"-, de A Nagy Vörös Egyes emellett epikus kalandot is kínál a II. világháború igaz történetébe dolgozva.
Borító ár:
2 499 Ft
Korábbi ár:
1 749 Ft
Online ár:
1 824 Ft
- 27%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +180 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása