A legjobbak legjobbjai 2. - Két évtized legjobb science fiction kisregényei

A legjobbak legjobbjai 2. - Két évtized legjobb science fiction kisregényei

Válogatás
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Gabo Könyvkiadó
Kiadás éve
2021
Terjedelme
496 oldal
Dimenzió
142 mm x 215 mm x 35 mm
Vonalkód
9789635661923

A legjobbak legjobbjai 2. - Két évtized legjobb science fiction kisregényei


Robert Silverberg, Walter Jon Williams, Joe Haldeman, James Patrick Kelly, Nancy Kress és Michael Swanwick
Az év legjobb science fiction novellái című, harmincöt kötet után véget ért amerikai antológiasorozatot a legszélesebb körben olvasott sci-fi válogatásnak tartották, és a mai napig megkerülhetetlen hivatkozási pontnak számít. A legjobbak legjobbjai 2. és 3. a széria első két évtizedéből gyűjt össze két kötetre való kisregényt elismert és díjnyertes szerzőktől. A legváltozatosabb témákat és stílusokat felvonultató írások mindegyike a zsáner modern kori klasszikusa, egyszerre izgalmas és elgondolkodtató olvasmányok a sci-fi szerelmesei számára.
Gardner Dozois (1947-2018) az egyik legnagyobbra tartott science fiction szerkesztő volt, aki a Legjobb szerkesztő kategóriában tizenötször is elnyerte a Hugo-díjat. Számos más munkája mellett húsz évig dolgozott az Asimov’s Science Fiction Magazine szerkesztőjeként, és ő vitte sikerre Az év legjobb science fiction novellái sorozatot. 2011-ben felkerült a neve a Science Fiction Hírességek Falára, 2016-ban pedig átvehette az életműve előtt tisztelgő Skylark-díjat.
Eredeti ára: 5 490 Ft
3 893 Ft Internetes ár (fizetendő)
29 %
1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +389 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása