A márvány könyvtár rejtélye

A márvány könyvtár rejtélye

Fiona Davis
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
IPC Mirror
Kiadás éve
2022
Terjedelme
368 oldal
Dimenzió
145 mm x 208 mm x 25 mm
Vonalkód
9789636358204

A márvány könyvtár rejtélye


„A szereplők és a történet zseniális, de a sorozat igazi sztárja a New York-i Közkönyvtár, melyet a szerző gyönyörűen idéz meg.”

– Publishers Weekly1913. A felszínen Laura Lyons élete teljesen rendben van – a férje a New York-i Közkönyvtár szuperintendánsa, az állása lakást nyújt nekik a pompás épületben, s a sors két gyermekkel áldotta meg őket. Ám az önfejű, szenvedélyes Laura többre vágyik, és amikor felveszik a Columbia Egyetemre, hirtelen kitárul előtte a világ. Greenwich Village új, bohém közegének vonzásába kerül, s csatlakozik egy radikális, kizárólag nőkből álló csoporthoz, ahol nyíltan kimondják véleményüket a választójogról, a születésszabályozásról és általában a nők jogairól. Laura csakhamar azon kapja magát, hogy megkérdőjelezi hagyományos feleség- és anyaszerepét. És amikor értékes könyveket lopnak el a könyvtárból, kénytelen szembenézni változóban lévő prioritásaival.
1993. Sadie Donovan, a híres esszéíró Laura Lyons unokája megkapja álmai munkáját; a New York-i Közkönyvtár egyik kurátora lett. A feladat azonban hamarosan rémálommá válik, amikor az általa rendezendő kiállításra szánt ritka kéziratok, jegyzetek és könyvek kezdenek eltünedezni a könyvtár híres Berg-gyűjteményéből. A dolgok azonban váratlanul személyessé válnak, amikor a nyomozás kellemetlen, a saját családi örökségével kapcsolatos igazságokhoz vezeti el Sadie-t – olyan igazságokhoz, amelyek új megvilágításba helyezik a könyvtár történetének legnagyobb tragédiáját.--


„Fiona Davis ismét rávilágít egy újabb New York-i nevezetességre – a New York-i Közkönyvtárra –, és szakértelemmel hoz létre két gazdag, titokzatos világot, amelyeket ügyesen fon össze egy lenyűgöző olvasmánnyá. Egy regény mindazoknak, akik kincsnek tartják a könyveket.”

– Renée Rosen, az Egy nyár New Yorkban szerzője
„Az irodalomnak, a New York-i Közkönyvtárnak és a nők erejének szóló szerelmes levél.”

– Library Journal

„A márvány könyvtár rejtélye egy lenyűgyöző történet a könyvek szerelmeseinek.”

– O, The Oprah Magazine

„Szívből ajánlom minden könyvbarátnak! Lebilincselő történet a családi kötelékekről, az elveszett álmaikról, és az igazság felfedezéséből fakadó megváltásról.”

– Adriana Trigiani, A cipész felesége szerzője

„Lenyűgöző regény, mely részben családi saga, részben nagy téttel járó lopások, részben szerelmi történet. Fiona Davis egy letehetetlen, bonyolult és gyönyörű rejtvényt alkotott. Kihagyhatatlan történet a könyvbarátok számára világszerte.”

– Jill Santopolo, A fény, amit elvesztettünk bestsellerszerzője

„Lebilincselő óda a könyvek erejéről, a családi kötelékekről és a saját lelkierőnk megtalálásának szépségéről.”

– Kristin Harmel, A borász felesége bestsellerszerzője

„Fiona Davis látványos helyszíne – az ikonikus New York-i Közkönyvtár – amely festői hátteret ad egy család nemzedékeken át tartó rejtélyének. A két főszereplő saját identitásával, egy lenyűgöző rejtéllyel, és egy mindkettőjüket érintő tragédiával küzd. A történetük az eltűnt ritka könyvek keresésével kezdődik, mely mindkét nő számára önmaguk újradefiniálására, és szívük megnyitására irányuló törekvéssé válik. Ez a regény mindazoknak szól, akik hisznek az írott szó átalakító varázslatában.”

– Kristin Harmel, A felejtés édes íze szerzője

„A rejtély egészen az utolsó oldalakig fogva tart, feltárva az 1900-as évek eleji New Yorkot, a feminista mozgalom kezdeteit és az ellopott ritka könyvek alattomos eladását. Ez egy irodalmi gyönyör.”

– Authorlink


„Ebben az izgalmas, megrendítő és ellenállhatatlan regényben elmerülünk a híres New York-i Közkönyvtár és egy család titkaiban, akiknek élete összefonódik az épülettel. Egyszerre lélegzetelállító rejtély és mélyen személyes történet. A család szeretete, a hivatásszeretet és mindenekelőtt az írott szó időtlen erejének ódája.”

– Sarah-Jane Stratford, a Radio Girls szerzője


„Fiona Davis utazásra viszi az olvasókat New York egyik legtiszteletreméltóbb nevezetessége, a New York-i Közkönyvtár szívébe egy olyan történetben, amely erős lelkű nők két generációját követi nyomon, s mindkettő könyvlopások titokzatos sorozatához kapcsolódik. Ez a regény tele van szaftos irodalmi részletekkel és lenyűgöző feminista történelemmel.” – Whitney Scharer, A fény kora szerzője
Borító ár:
4 590 Ft
Korábbi ár:
3 351 Ft
Online ár:
3 259 Ft
- 29%
+1% TündérPont
Figyelem!
Ez a tartalom csak 18 éven felüliek számára elérhető! Ön már betöltötte 18. életévét?
Nem
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása