A Botticelli-titok

A Botticelli-titok

Vonalkód
9789636353674

A Botticelli-titok


"A reneszánsz kori Itália csodálatos városállamai vibráló háttérképet szolgáltatnak Fiorato intrikákkal, érdekes személyiségekkel és rejtélyekkel teli lélegzetelállító történetéhez." - Publishers Weekly

A gyönyörű, ámde mocskos szájú firenzei prostituált, Luciana Vetra odaadóan űzi mesterségét a Ponte Vecchio hídján. Szépsége jómódú ügyfeleket vonz, akik közül az egyik legelőkelőbb megkéri, hogy álljon modellt egy festő barátjának. Így Luciana, hamarosan Flóra szerepében találja magát, és Sandro Botticelli híres festményének, a Primaverának egyik központi alakja lesz.

Mivel fizetséget nem kapott, Luciana ellopja a cartonét, a hatalmas festmény előzetes vázlatát. A lány azonban emiatt - a tudta nélkül - halálos titokra bukkant, s az élete veszélybe kerül.
Üldözői nem kímélnek senkit sem körülötte, mivel úgy gondolják - a festőnél elejtett néhány megjegyzése alapján -, valahogyan fényt derített az oly gondosan eltitkolt szövetkezésükre.

Menekülés közben segítségért az egyetlen férfihoz fordul, akiben úgy érzi, megbízhat: a jóképű fiatal, ámde bosszantóan művelt Guido Della Torre baráthoz.
A szerzetes és a kurtizán furcsa, romantikus párosa halálos veszedelembe kerül, mikor a reneszánsz kori Itália kilenc városát felölelő hajsza közben igyekeznek megfejteni a festmény titkát. Abban hisznek, hogyha kiderítik, mit rejt a mű, akkor az életüket is megmenthetik.

Miközben fény derül számos titokra, Luciana érzékletes és szabad szájú beszámolói révén megelevenednek előttünk a különböző városok, hagyományok és történelmi személyiségek, mintha magunk is velük együtt rónánk Itália útjait.

A Primavera ilyenfajta értelmezése nem Fiorato saját találmánya,
több tudományos kutatáson alapul, melyeket az író a szerzői megjegyzésben közzé is tesz!

"Megdöbbentő fordulatok, családi és politikai titkok, érzéki csalódások és a hit megkérdőjelezése teszi letehetetlen olvasmánnyá ezt a történetet." - The New York Times
Borító ár:
2 990 Ft
Korábbi ár:
2 990 Ft
Online ár:
2 063 Ft
- 31%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +200 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása