33 paleolit sütemény /Lépésről lépésre

33 paleolit sütemény /Lépésről lépésre

Csigó László, Liptai Zoltán
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Totem Plusz Kiadó
Kiadás éve
2013
Terjedelme
64 oldal
Dimenzió
200 mm x 250 mm x 6 mm
Vonalkód
9789635904815

33 paleolit sütemény /Lépésről lépésre


Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében mesterszakácsunk a paleolit táplálkozás kedvelőit lepte meg ínycsiklandó süteményekkel, melyeket önök is könnyedén elkészíthetnek otthonukban!
A paleolit étrend a kőkori ember táplálkozását ajánlja a 21. század emberének, vagyis hogy tartózkodjunk a tejtermékek és a gabonafélék fogyasztásától. Ennek fontosságát azért hangsúlyozza, mert a gabona- és tejfogyasztás csak az utóbbi tízezer évben vált táplálkozásunk részévé, ezért ezeket nem tudja szervezetünk kellő mértékben megemészteni, illetve túl sok szénhidrátbevitelt jelent a testünknek.
Erre kínál megoldást a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a húsevés és az olajos magvak beépítése mindennapi táplálkozásunkba. A paleolit étrend szerencsére nemcsak előételeket, leveseket és főételeket foglal magában, hanem kiterjed a desszertekre is. Ezek a cukrász remekek gondosan megválogatott, különlegesebb alapanyagokból készülnek, mint a megszokottak. A modern, finomított gabonafajták helyett (kis mennyiségben zab megengedett!) olajos magvakból készült liszteket használunk a készítésükhöz, például mandulalisztet. Friss, hozzáadott cukor nélkül, napon szárított gyümölcsök, tojás bátran kerülhet a paleolit süteményekbe. Fehércukor helyett nyírfacukrot vagy xilitet használjunk, a hagyományos tehéntejet pedig kókusz-, mandula- vagy kölestejjel helyettesítsük, esetleg frissen facsart gyümölcslevekkel. Ezekből a gondosan megválogatott alapanyagokból újszerű, finom, gyorsan elkészíthető és egészséges süteményeket süthetünk. Kellemes időtöltést kívánunk a konyhában!
Borító ár:
1 399 Ft
Korábbi ár:
993 Ft
Online ár:
993 Ft
- 29%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása