"A könyv a bevezetés és a táplálkozási alapfogalmak tisztázása után 12 fejezetben foglalja össze témája tudnivalóit. A bemutatás a tápanyagszükséglet meghatározásával kezdődik, az egészséges táplálkozás ajánlásaival, illetve a várandós és szoptatós anyák, valamint a gyermekek táplálkozásával folytatódik. Ezt követi a közétkeztetés, a gyógyító táplálkozás, majd sportolók táplálkozása. A „fő” fejezet a az élelmi anyagok, élelmiszerek, ételek és ételkészítmények tápanyag összetételét részletezi 210 oldalon. A folytatásban az ételek elkészítése során bekövetkező súly, vitamin és egyéb veszteségekről, az élelmiszerekben előforduló vegyi anyagokról és jelentőségükről, a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről /például fogyókúra, testépítés stb./, a genetikailag módosított élelmiszerekről és az élelmiszerbiztonságról olvashatunk szakszerű összefoglalást. Az anyagot irodalomjegyzék és ételmutató zárja. Használata a táplálkozással foglalkozó sokféle szakember: orvosok, ÁNTSZ dolgozók, védőnők, dietetikusok stb. mellett, minden az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás iránt érdeklődő magánembernek is csak a hasznára válhat."
Borító ár:
6 800 Ft
Korábbi ár:
5 780 Ft
Online ár:
5 440 Ft
- 20%
Jelenleg nem kapható!
1% TündérPont
A termék megvásárlása után +0 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.