A szem fénytörése

A szem fénytörése

Kreiker Aladár
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Medicina Könyvkiadó Zrt.
Kiadás éve
2015
Terjedelme
196 oldal
Dimenzió
145 mm x 200 mm x 11 mm
Vonalkód
9789632265469

A szem fénytörése


Az 1922-ben megjelent könyv már akkor is hiányt pótolt a szem fénytörés tanának összefoglalásában. A szemorvos a szemmel inkább, mint szervvel szeretett foglalkozni , azonban a látóélesség korrekciója, a szemüveg rendelés hozzátartozott (hozzátartozik!) a szemorvosi vizsgálathoz. Ehhez nyújtott segítséget ez a könyv, amely rövid idő alatt alap-irodalommá vált a szemorvosok kezében.
A könyv részletesen tárgyalja a szemészeti optika alapjait, a szerző saját megnevezése szerint a klasszikus optikát. Ennek alapja az a fizikai optika, amely a fizikában bármely optikai közegre, annak fénytörési viszonyaira vonatkozik. Ez a 36 oldal száraz, elméleti terület, de ennek ismeretében jobban megérthető az az élettani optika, amellyel megmagyarázhatók a szem kóros körülmények között kialakuló fénytörési viszonyai. A szem asztigmatizmusával való részletes foglalkozás világossá teszi az asztigmia lehetséges formáit. A fénytörési hiba mérését – a skiaszkópiát- olyan szinten tárgyalja, amely az elmélet megismerésén túl a módszer alkalmazását is könnyen elsajátíthatóvá teszi. A Függelék-ben a szemizom- egyensúly rejtett zavaraként említett heterophoria fejezetben kitér a hasábos üveg rendelésére, amit ma már nagyon kevés szemorvos ismer és alkalmaz helyesen.
Borító ár:
2 400 Ft
Korábbi ár:
1 680 Ft
Online ár:
1 920 Ft
- 20%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+3% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +570 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása