Vezetés /Az életem és a Manchester Unitednél eltöltött éveim tapasztalatai

Vezetés /Az életem és a Manchester Unitednél eltöltött éveim tapasztalatai

Vonalkód
9789633043769

Vezetés /Az életem és a Manchester Unitednél eltöltött éveim tapasztalatai


Nekem kellett mindenkivel megértetnem, hogy a lehetetlen is lehetséges. Ez a különbség a vezetés és a menedzselés között.

Mi kell ahhoz, hogy évtizedeken át a legjobbak között legyen a csapatunk?
Sir Alex Ferguson 38 évet töltött különféle futballklubok élén, és elképesztően sokszor, összesen 49-szer gyűjtött be különféle trófeákat. Vezetése alatt a Manchester United a világ egyik legnagyobb kereskedelmi márkájává nőtte ki magát.
Inspiráló és őszinte könyvében Sir Alex felfedi pályafutása titkait. Körüljárja a vezetési stílusához kapcsolódó témákat, mint például a fegyelem, az irányítás, a csapatmunka és a motiváció, de kifejt olyan kevésbé egyértelmű aspektusokat, mint a feladatok delegálása, az adatelemzés vagy éppen a kudarccal való szembenézés.
A bölcsességgel, humorral és találó gondolatokkal teli könyvet Sir Alex régi barátjával, a befektető Sir Michael Moritz-cal közösen írta. Történetei a futball és a sporttal együtt járó siker körül forognak, ami Sir Alexet ezen a pályán kísérte, de a leírtakból mindenki okulhat. Akár egy céget irányítunk, akár egy osztályteremben tanítunk vagy egy kisebb csapattal dolgozunk, a könyv mindenképpen segíthet abban, hogy jobb vezetővé válnunk.

SIR ALEX FERGUSON
1941-ben született a skóciai Govanben. A gólerős középcsatárt 1967-ben a Glasgow Rangers igazolta le, akkor rekordnak számító összegért. 1974-ben került az East Stirlingshire, majd a St. Mirren élére edzőként, majd csatlakozott az Aberdeenhez, ahol sorra érte el a sikereket a skót bajnokságban, s végül 1983-ban a Kupagyőztesek Európa Kupáján a Real Madrid legyőzésével a neve szélesebb körben is ismertté vált.
1986-ban nevezték ki a Manchester United élére, és csapatával 38 trófeára tett szert: többek között ötször nyertek FA-kupát, 13-szor végeztek első helyen az angol bajnokságban és kétszer nyertek Bajnokok Ligáját. Miután a United 1999-ben triplázott és mindhárom nagy trófeát elhódította, lovaggá ütötték. Az általa begyűjtött 49 trófeával minden idők legsikeresebb brit focimenedzsere.
2013-ban jelentette be visszavonulását, de a Unitednél továbbra is igazgatóként szolgálja a klubot, míg óraadó tanárként a Harvard Üzleti Iskola menedzseroktatási programjában vesz részt.

SIR MICHAEL MORITZ
Cardiffban született, iskoláit Oxfordban végezte, majd az 1970-es évek végén újságíróként dolgozott az Egyesült Államokban a Time magazinnál. Ez idő alatt ismerte meg a fiatal Steve Jobsot és írta meg első könyvét az Apple-ről Little Kingdom: The Private Story of Apple Computer (A kis királyság Az Apple Computer magántörténete) címmel. Moritz társszerzőként írt másik üzleti tárgyú könyve a Going for Broke: The Chrysler Story (Mindent kockára tenni A Chrysler sztori) címmel jelent meg.
1986-ban csatlakozott a Szilícium-völgyben működő Sequoia Capitalhez, amely szoros szövetséget kötött fiatal cégalapítókkal és ebből olyan vállalatok nőttek ki, amelyek értéke mára megközelíti a 1,5 billió dollárt ennél többet egyetlen magánbefektető cég sem ért még el a világon. Elsőként invesztáltak olyan cégekbe, mint az Apple és a Cisco, míg az újabb befektetéseik között megtaláljuk a YouTube-ot, az Airbnbt, a Dropboxot és a WhatsAppot. Michael Moritz olyan cégek igazgatótanácsában foglal helyet, mint a Google, a Yahoo!, a PayPal és a LinkedIn. 2012-ben a Sequoia Capital elnöke lett és 2013-ban lovaggá ütötték.
Borító ár:
4 500 Ft
Korábbi ár:
4 500 Ft
Online ár:
3 285 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása