A boszorkányoskönyv

A boszorkányoskönyv

Vonalkód
9789636893811

A boszorkányoskönyv


Connie Goodwinnak egész nyáron anyagot kellene gyűjtenie a gyarmati történelemről tervezett disszertációjához, de amikor anyja megkéri, hogy adja el nagyanyja házát, amely lakatlanul áll Salem közelében, a lány kénytelen segíteni. Egy napon, amikor a poros könyvespolcon bogarászik, talál egy ódon kulcsot, és a kulcsban egy kiszáradt papírt, amelyre két szót írtak: Deliverance Dane.
Connie kutatni kezd Deliverance Dane után, amibe besegít egy Sam nevű, kellemes ipari alpinista. Sorra kerülnek a helyükre a kirakós darabjai, ám Connie-t közben a múlt hazajáró lelkei kísértik, és attól fél, hogy több köze van Salem sötét múltjához, mint képzelte volna.
A boszorkányoskönyv, két salemi boszorkány utódjának regénye zökkenő nélkül siklik ide-oda az 1690-es évek pörei és egy modern nő története között, aki titkokon át jut el a tudásig.

Páratlanul lenyűgöző megidézése a salemi boszorkánypereknek... Mindenekelőtt pedig pokolian jó sztori, amely egy vérbeli krimi sodró lendületével hántja le a történelem rétegeit, hogy megláthassuk önmagunkat. Egyetlen percet se bántam meg, amit Deliverance világában töltöttem.
MICHAEL FRASER, JOSEPH BETH BOOKSELLERS


MATTHEW PEARL, A Dante-klub és a Poe árnyéka szerzőjének ajánlása
Kedves Barátaim!
Néhány éve pókereztem egy barátommal, aki játék közben odavetette, hogy írna egy regényt az Írás Országos Hónapjának pályázatára. Meg akart zavarni bennünket a játékban, úgyhogy nem is figyeltem rá. De mikor leírta az elképzelését, akkor már odafigyeltem, mert nem blöffölt.
Már addig is úgy ismertem Katherine Howe-ot, mint ragyogó eszű, színes fantáziájú gondolkodót, az amerikai és új-angliai történelem PhD programjának csillagát. Azon a napon megígértettem Kate-tel - és tanúnk volt a pókerező asztaltársaság -, hogy meg fogja írni a könyvet, amelyben megosztja ezt a tehetségét a világgal. Ebből az ötletből sarjadt ki A boszorkányoskönyv. Szenzációs pályakezdő regény, és nemcsak a lenyűgöző cselekmény miatt, amely megfelel az első számú követelményemnek („hogy miért nem nekem jutott eszembe...”) de azért is, mert minden oldalából sugárzik Kate értelme, intelligenciája, szellemessége.
Még ellenállhatatlanabbá teszi az a tény, hogy Kate őse volt Elizabeth Howe és Elizabeh Proctor is, két megvádolt salemi boszorkány. Társadalmunk sose értette, mi hajthatta a vádlókat ennyi élet tönkretételére. Ám van egy másik kérdés, amelyet nem merünk feltenni: mi van, ha azok az asszonyok valóban boszorkányok voltak? Marbleheadi házának lidérces légkörében Kate megírt egy mesét Connie Goodwin harvardi doktorandusz hajmeresztő felfedezéseiről az önmegismerés útján, és a családjában öröklődő titkos erőről, amely talán nem is volt legenda. Kéretik elfelejteni a seprűket és a fekete macskákat: ez itt egy egészen más boszorkányvilág.
Tisztelettel:
Matthew Pearl
Borító ár:
2 990 Ft
Korábbi ár:
2 990 Ft
Online ár:
2 183 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása