Kecskebűvölők

Kecskebűvölők

Jon Ronson
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve
2009
Terjedelme
270 oldal
Dimenzió
130 mm x 190 mm x 15 mm
Vonalkód
9789630788236

Kecskebűvölők


Mi történne a világgal, ha az amerikai hadsereg katonái a puszta tekintetükkel tudnának ölni, át tudnának menni a falon és láthatatlanná tudnának válni? Az 1980-as évek elejétől kezdve az amerikai katonai vezetésben jó néhányan hittek mindebben - s hittek abban is, hogy a világ mindennek hatására szebb és békésebb hely lesz: hiszen egy ilyen hadsereggel senki sem szállhatna szembe.
Így hát egy laboratóriumban (a Különleges Erők Fort Bragg-i központjában) az amerikai elitcsapatok tagjai lelkesen kísérleteztek a titkosság végett "mekegéstelenített" kecskék halálra bámulásával. Nem nagyon sikerült, pontosabban állítólag valakinek egyszer mégis...

Jon Ronson az efféle legendáknak jár utána - s nemcsak a fő ?kecskebűvölőt? találja meg, hanem lassanként hátborzongató kép rajzolódik ki előtte az amerikai hadsereg és a pszichikai hadviselés történetéről: egy isten háta mögötti házban naphosszat ücsörgő parafenoménekről, akik a távolba és a jövőbe látva próbálják megtalálni az ellenséget, Uri Gellerről, akit mint pszichokémet alkalmaztak (s aztán a terrorizmus elleni háborúban "reaktiváltak"), egy tábornokról, aki mindig beveri az orrát a falba, mert meg van győződve róla, hogy egyszer majd át tud menni rajta, tudatküszöb alatt ható üzenetekről... és végül az iraki hadifoglyokról, akiken kipróbálták a pszichikai kínzás új módszereit.
Titkok, misztikum, ezoterikus álmok egy szebb világról - s a végén: az Abu Graib-i kínzások nyers valósága.
Borító ár:
3 000 Ft
Korábbi ár:
2 100 Ft
Online ár:
2 190 Ft
- 27%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása