A határ törvényei

A határ törvényei

Javier Cercas
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve
2015
Terjedelme
424 oldal
Dimenzió
131 mm x 205 mm x 34 mm
Vonalkód
9789634050797

A határ törvényei


"A szerelem bátorrá tesz"

Három főhős: Kékszem, a legendás bandavezér, akiből, miközben szinte egész életét börtönben tölti, mítosz lesz, példakép, "új Robin Hood"; Tere, a kedvese (vagy mégsem?), aki tűzön-vízen át hűséges hozzá; és Pápaszem, aki csak azért csapódik a bandához, mert szerelmes Terébe, a legszebb lányba, akit valaha látott...
1978-ban kezdődik a történet, amikor Kékszem vezetésével a kamaszokból álló banda egyre veszélyesebb bűncselekményeket követ el, s amikor megjelenik köztük Pápaszem, és olyan akar lenni, mint ők...
Egy bankrablás után kint várja őket a rendőrség: valaki nyilván beköpte a bandát!
De ki lehetett a besúgó?
És Pápaszem visszamehet-e a maga középosztálybeli, nyugodt életébe, ahol majd egyetemre jár, és talán ügyvéd lesz belőle; el tudja-e felejteni a szegény kültelki kamaszokkal átélt lélegzetelállító kalandokat; és el tudja-e felejteni Terét?

Javier Cercas ennek az igaz vagy jórészt igaz történetnek, Kékszem legendájának, személyiségének mélyére próbál hatolni, hosszasan beszélget mindenkivel, aki még él a szereplők közül, és kideríti, hogy a valóság izgalmasabb, mint a mítosz... Csak az a baj vele, hogy megismerhetetlen.

Javier Cercas 1962-ben született Ibahernandóban. Több kötete megjelent már (esszék, regények), amikor 2001-ben a Szalamiszi katonák-kal óriási sikert aratott, számos díjat nyert el hazájában, és világszerte az egyik legolvasottabb kortárs spanyol szerző lett. Azóta sorban jelennek meg nagy sikerű, mindig valamilyen valóságos eseményt, alakot, rejtélyt feldolgozó, azoknak a legmélyebb lélektani indítékait boncoló regényei hazájában és számos más országban.

Fordította: Pál Ferenc
Borító ár:
3 590 Ft
Korábbi ár:
1 499 Ft
Online ár:
1 499 Ft
- 58%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása