Túlélési tippek kamaszodó fiúknak

Túlélési tippek kamaszodó fiúknak

Vonalkód
9789634150558

Túlélési tippek kamaszodó fiúknak


Ikerkönyv kiskamasz lányoknak és fiúknak.

Arról, hogy milyen nehéz egy kamaszodó gyereket elviselni, bizonyára minden felnőttnek van tapasztalata. Arra azonban, hogy milyen nehéz kamaszodó gyereknek lenni, már nem biztos, hogy mindenki emlékszik.

A gyerekkorból épp hogy csak kinövő általános iskolás lányoknak és fiúknak, (de nem a középiskolás kamaszoknak) szól ez a könyv, amelyben megjelennek hétköznapi apróságok és egész életre kiható súlyos gondok is, amelyekről nehéz beszélni. Nehéz felnőttnek és gyereknek egyaránt. Egy könyv azonban személytelenül is fogódzót tud adni ahhoz, hogy a kamaszodó lányok és fiúk fajsúlyuknak megfelelően tudják kezelni a velük történő eseményeket, s hogy a kamaszkor nagy buktatóit kikerülhessék.

* * *

Képtelen vagyok beszélgetni a lányokkal. Nem bírok felállni a gép mellől. Az anyámtól néha a plafonon vagyok. Nem szeretem a sportot. Torkig vagyok azzal, hogy a lányok mindig mindent jobban csinálnak. Tele vagyok pattanásokkal. Szeretem, de nem merem megmondani neki. Az egyetlen lány, aki tetszik nekem, rám se néz. Azt mondják, nem bírok megmaradni a fenekemen...

Szeretnél néha mindent összetörni? Senkinek érzed magad mások mellett? Minden haverodnak van már barátnője, csak neked nincs? Meg vagy győződve arról, hogy a szüleid lányt szerettek volna?

Eddig úgy gondoltad, jobb, ha ezeket a kérdéseket megtartod magadnak. Ez hiba volt! Minden barátod szembesül ezekkel a kérdésekkel, csak nem mernek beszélni róluk. Nem csak a lányoknak vannak gondjaik...

Ez a könyv ötleteket ad ahhoz, hogyan oldd meg kisebb-nagyobb kamaszkori problémáidat. Nézz szembe velük!

* * *

Ötletek ahhoz, hogyan érezze jól magát egy kamaszfiú a bőrében.

A pszichológus és kutató pszichiáter Jacques Arenes, valamint az újságíró Bernadette Costa-Prades sok-sok kamaszfiút hallgatott végig. Ezekből a beszélgetésekből összegyűjtötték azokat a problémákat, amelyek a kamaszok legbelső titkairól árulkodnak. Ebben a könyvben ezekről a problémákról írnak, és tanácsokat adnak, a kamaszfiúk miként nézzenek szembe velük.

* * *


ELŐSZÓ

„Nicsak, egy könyv a fiúkról!”, mondod magadban, amikor meglátod a címlapját... Igazad van. Nem borítanak el könyvhegyek, amelyek rólatok szólnának. A felnőttek hajlamosak azt gondolni, hogy a fiúkat csakis a foci érdekli, meg persze a számítógépes játékok. Mi viszont úgy gondoljuk, hogy bennetek legalább annyi kérdés fogalmazódik meg, mint a lányokban. Csak ti ezekről ritkábban beszéltek.

Fogadjunk, hogy a következő oldalakon jobbnál jobb válaszokat találsz majd a kisebb-nagyobb problémáidra! Miért ne vetnéd bele magad azonnal a kötet olvasásába, hogy aztán le se tedd az utolsó oldalig?

– Mert nem akarsz pattanásos maradni, hanem igenis jóképűnek akarsz látszani. Vagyis jól akarod érezni magad a bőrödben.

– Mert folyton azon töprengsz, hogy miként működnek a lányok, ezek a gyagyás őrültek, akik annyira különböznek tőled.

– Mert szerelmes vagy Juliba, aki úgy tesz, mintha Bencét szeretné, de közben mégis téged szeret.

– Mert időnként kételkedsz még önmagadban is, és azon tipródsz, hogy miként válhatnál férfivá.

– Mert magányosnak érzed magad, ha nem vagy oda a fociért.

–Mert az anyád túlságosan a sarkadban van, az apádat pedig túl keveset látod...

Miután kiolvastad ezt a könyvet, ne felejtsd el kölcsön adni a barátnőidnek, hogy kicsit jobban megismerjék azt a jó fej srácot, aki – TE VAGY!
Borító ár:
1 999 Ft
Korábbi ár:
1 439 Ft
Online ár:
1 459 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása