Nemlétező szavak enciklopédiája

Nemlétező szavak enciklopédiája

Inczédy Tamás
Kötési mód
puha kötés
Kiadó
Ulpius-Ház Könyvkiadó
Kiadás éve
2012
Terjedelme
190 oldal
Dimenzió
110 mm x 195 mm x 10 mm
Vonalkód
9789632546179

Nemlétező szavak enciklopédiája


Rejtői abszurd, sodró történet, kaland, pesti rögvaló, szex, ezotéria – és minden idézőjelben. Inczédy Tamás bemutatkozó regénye mulatságos irodalmi utazás, amely szórakoztatóan filozofál képtelen világunk értelmén.

A Nemlétező Szavak Enciklopédiája olvasása közben többször hangosan felnevetünk a villamoson. Igazi gyöngyszem az Alternatív Alkoholisták heti gyűlése, más néven a Hólepárló, melynek hátterében praktikus okok állnak, és Géza bának, a nemlétező szavak megalkotójának gondolatai is igényelnek némi rápihenést: „Megkérdőjelezhetetlen, csorbítatlan tökély minden egyes nem létező szó, mert nincsen egyikre sem ráerőltetve a funkcionális elvárás kényszerűsége, hogy valamit mindenképpen jelenteniük kell.” Az abszurd, rejtői humorral megírt, szellemesen filozofikus regényről a szerző így beszélt: „Egyik célom a szórakoztatás, de örülök, ha emellett elgondolkodtatnom is sikerül. Az utolsó oldalak tartogatnak némi, a történeten jócskán túlmutató meglepetést. De nem akartam túlságosan bölcselkedő, emelkedett stílusban írni, mert azt tapasztaltam, hogy megdöbbentően sok fiatalnak nincs türelme olvasni. Hozzájuk is szóló, sodró, filmszerű regényt akartam írni. Ha valaki nem olvas, az számomra olyan, mintha lenne egy borospincém, ahová soha nem teszem be a lábamat. Szeretném, ha a most nem olvasó fiatalok is „szétnéznének a pincében”.


A történet

Géza bá megírta a Nemlétező Szavak Enciklopédiáját, Pötyke, a pizzafutár megmentette Rousz Endre marketingest, aki megalapította az Alternatív Antialkoholisták klubját (népszerű nevén a Hólepárlót), majd az Alf-jelmezben fagylaltot áruló Rudival karöltve a bajba került Géza bá segítségére sietnek. Felbukkan még a drogdíler és drogfeltaláló Kígyó, Géza bá boszorkánygyanús menyasszonya, Mártika, továbbá a szamuráj harcos és ipari kém Takesi, nem is szólva a japán szex szerepjátékaiban segédkező szuperintelligens gésákról. Ők mind tevékeny szereplői ennek a huszonegyedik századi sebességgel pörgő, igazi pesti humorral megírt szórakoztató regénynek.


A szerző

A mátrai erdészházban felnőtt, közgazdász végzettségű Inczédy Tamás egy napon, megelégelve a négy fal közötti irodai munkát, fogta magát és Indonéziába költözött. Itt talált rá az írói hivatásra és jövendő feleségére. „Poggyászában” három regény és számtalan novella kéziratával, valamint indonéz menyasszonyával tért haza 2012 nyarán a régi-új magyar valóságba.
Borító ár:
2 499 Ft
Korábbi ár:
1 749 Ft
Online ár:
999 Ft
- 60%
Utolsó példányok. A megrendelés rögzítéséig elfogyhat!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása