Oroszlán és gödölye /Magyar históriák

Oroszlán és gödölye /Magyar históriák

Hunyady József
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Studium Plusz
Kiadás éve
2016
Terjedelme
448 oldal
Dimenzió
137 mm x 205 mm x 37 mm
Vonalkód
9786155611506

Oroszlán és gödölye /Magyar históriák


A gazdag cselekménybonyolítású, izgalmas történelmi regényeiről ismert Hunyady József Oroszlán és gödölye című művében a magyar történelem egy szinte ismeretlen pontjára irányítja a figyelmet.
Az első magyar parasztlázadás legendájáról korábban született regény és színdarab óta számos újabb dokumentum került elő, ezek felhasználásával született meg az Oroszlán és gödölye, mely történelmünk egyik méltatlanul elfeledett korszakának állít emléket. 1437-ben - a huszita parasztháború hatására - jobbágyságunk, kézművességünk és paraszti sorba taszított kisnemességünk első ízben ragadott fegyvert, hogy az István király által biztosított törvényes jogait visszaszerezhesse. Hinné-e bárki, hogy a mezítlábas erdélyi parasztok, kézművesek és kisurak két rettentő csatában is ízzé-porrá zúzták az erdélyi vajda és püspök roppant zsoldoshadait? Hogy két alkalommal is megalázó szerződés aláírására kényszerítették a dölyfös, orcátlan szemérmetlenséggel harácsoló nagyurakat? Hogy csak kétszeres úri esküszegés, aljas árulás és a parasztok jámbor hiszékenysége miatt bukott el végül is a csodálatos zendülés?
S a véres csaták, megtorló rajtaütések forgatagai mögül minduntalan kivillan Budai Nagy Antal és Csáky Ilona balladai szépségű, tragikus végű szerelme.

Borító ár:
3 999 Ft
Korábbi ár:
490 Ft
Online ár:
490 Ft
- 88%
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása