Szarvasmarha-tenyésztés

Szarvasmarha-tenyésztés

Holló István
Kötési mód
keménytábla
Kiadó
Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve
2020
Terjedelme
257 oldal
Dimenzió
175 mm x 245 mm x 22 mm
Vonalkód
9789632867540

Szarvasmarha-tenyésztés


A szarvasmarha-tenyésztés minden korban – a múltban és a jelenben is – a magyar állattenyésztés egyik húzóágazata volt, amely nemcsak a lakosság élelmiszer-ellátásában, hanem évszázadok óta a külkereskedelemben is fontos szerepet játszott. Napjainkra a szarvasmarha-tenyésztés sokcélú tevékenységgé vált, a közvetlen állati termék-előállításon túlmenően jelentőséggel bír a környezet- és tájmegőrzésben, a foglakozáspolitikában, a magyar vidék népességmegtartó képességének növelésében.
A közelmúlt szarvasmarha-tenyésztését álladó változás jellemezi, új szelekciós módszerek kerülnek előtérbe, a tenyészkiválasztásban mindennapos gyakorlattá vált a genomika használata, új eljárásokat vezetnek be a szarvasmarhák takarmányozásában. A tartástechnológia területén egyre nagyobb figyelmet kap az állatvédelem, az állati jólét, a klímaváltozás kedvezőtlen hatásait ellensúlyozó technikai megoldások, s megjelennek hazánkban is a fejőrobotok.
Ennek következtében természetesen a versenyképes szarvasmarha-tenyésztés műveléséhez szükséges szakmai ismeretek is változnak, bővülnek. E könyvben a szerzők közérthető módon, az elméleti alapokra támaszkodva foglalják össze a szarvasmarha nemesítésének, takarmányozásának, tartásának, fölnevelésének és hizlalásának legfontosabb tudnivalóit, az új módszereket és a technológiai megoldásokat. Az egyetemi hallgatóknak szánt könyvben a gyakorlatban tevékenykedő szarvasmarha-tenyésztő szakemberek is hasznosítható ismereteket találnak.
Borító ár:
7 200 Ft
Korábbi ár:
6 120 Ft
Online ár:
6 120 Ft
- 15%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása