Szemfényvesztés

Szemfényvesztés

Vonalkód
9789634071280

Szemfényvesztés


Peter Deckert, a Los Angeles-i rendőrség nyomozóját ritkán keltik fel az éjszaka közepén, de ha mégis, akkor mindig nagyon brutális és egyben szenzációs ügyről van szó. Mint most is. Valaki betört a milliárdos üzletember, Guy Kaffey exkluzív, Coyote Ranch nevű birtokára, majd a feleségével és négy alkalmazottjával együtt megölte a férfit.
Kaffey üzleti és társasági körökben egyaránt közismert személyiség volt. Peter és csapata hamar rájön, hogy a borzalmas gyilkosságokat nem egy kívülálló követte el, a szálak azonban még jobban összekuszálódnak, amikor kiderül, hogy Kaffey olyan szervezetekkel is együttműködött, amelyek börtönviselt embereknek segítenek új életet kezdeni. A férfi több egykori elítéltet is alkalmazott testőrként. Vajon puszta rablógyilkosságról van szó, vagy ennél több lehet a háttérben?
Decker egészen Mexikóig követi a nyomokat abban a tudatban, hogy felesége, Rina Lazarus biztonságban van, mert éppen esküdtként vesz részt egy bírósági tárgyaláson, így nem tud belekeveredni az ügybe.
Csakhogy egy véletlen találkozás egy bírósági tolmáccsal, aki a segítségét kéri, a férje ügyének sűrűjébe vezeti Rinát – és ezzel ő is célponttá válik. Deckernek mihamarabb meg kell találnia a bűnösöket, ha nem akarja, hogy a halál a magánéletében is arasson.
A műfaj egyik legkiválóbb regényének lapjain folyó hajsza mindenkit magával ragad.

„Intrika és gyilkosságok zseniálisan szőtt hálója.”
(Entertainment Weekly)

„Imádjuk Kellerman rendőrségi eljárásokban, a Talmud bölcsességeiben és a kóser konyhaművészetben való jártasságát, meg persze a rá olyannyira jellemző fordulatos cselekményvezetést.”
(Boston Herald)

„Kellerman zseniálisan fűzi a nyomozás szálait. Minden világos, kivéve, hogy ki a bűnös.”
(Publishers Weekly)



Ízelítő a regényből:

"Rina megdörzsölte libabőrös karját, aztán gyengéden felrázta a férjét.
– Marge van a vonalban.
Decker felegyenesedett az ágyban, és átvette a telefont.
– Mi történt? – kérdezte álomittas hangon.
– Többszörös gyilkosság. Négy embert megöltek, az egyetlen túlélő – a meggyilkolt pár egyik fia – úton van a St. Joe Kórházba. Meglőtték, de úgy néz ki, túléli.
Decker fölállt, és telefonálás közben kezdte begombolni az ingét.
– Kik az áldozatok?
– Először is ott van Guy és Gilliam Kaffey – a Kaffey Iparvállalattól.
Deckernek leesett az álla. Guy és az öccse, Mace építették föl majdnem az összes bevásárlóközpontot Dél-Kaliforniában.
– Hol történt?
– A Coyote Ranchen.
– Valakinek sikerült betörnie oda? – A nyomozó a vállával szorította a füléhez a telefont, miközben fölhúzta a nadrágját. – Azt hittem, az a hely egy erődítmény.
– Nem tudom, hogy erődítmény-e, mindenesetre hatalmas.
– És mi van a testőrökkel?
– Ketten voltak az őrházban, mindketten meghaltak – felelte Marge. – Még nem fésültük át az egész terepet, legalább tíz épület van itt. Lehet, hogy még több holttestet találunk. Mennyi idő alatt érsz ide?
– Tíz percen belül. Ki van még ott?
– Hat járőrkocsi. Oliver szólt Strappnek is. A sajtó hamar meg fogja szimatolni a dolgot.
– Biztosítsátok a birtokot, nem akarom, hogy a sajtó tönkretegye a tetthelyet."
Borító ár:
3 490 Ft
Korábbi ár:
3 490 Ft
Online ár:
2 548 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +250 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása