AMERIKA SZOLGÁLATÁBAN /A BLACKWATER KATONAI MAGÁNVÁLLALAT BENNFENTES TÖRTÉNETE

AMERIKA SZOLGÁLATÁBAN /A BLACKWATER KATONAI MAGÁNVÁLLALAT BENNFENTES TÖRTÉNETE

Vonalkód
9789630872065

AMERIKA SZOLGÁLATÁBAN /A BLACKWATER KATONAI MAGÁNVÁLLALAT BENNFENTES TÖRTÉNETE


A Blackwater napjaink legrejtélyesebb és legellentmondásosabb vállalata. A korábban a SEAL-nél, az amerikai haditengerészet elit alakulatánál szolgáló Eric Prince által 1997-ben alapított vállalkozás olyan, különleges katonai alakulatoktól leszerelt veteránok és civilek toborzásával és kiképzésével foglalkozott, akik elég képzettek és bátrak voltak ahhoz, hogy elvállalják a világ legveszélyesebb őrző-védő feladatait. A cég hírnevével együtt nőtt a szolgáltatásai iránti kereslet, olyannyira, hogy a Blackwater emberei összesen közel százezer küldetést hajtottak végre Irakban és Afganisztánban. A cég a Bush- és az Obama-kormányzat számára is nélkülözhetetlennek bizonyult.

Ezek alapján klasszikus üzleti sikertörténetnek is tűnhetne a Blackwater sorsának alakulása, csakhogy volt valami, ami beárnyékolta a sikert: a cég ellen zajló világméretű lejárató hadjárat. Az egy kaptafára íródott híradásokban és a valóságot durván elferdítő regényekben és filmekben a Blackwater alkalmazottait hol zsoldosoknak, hol gátlástalan profitvadászoknak, hol pedig primitív, erőszakos vadállatoknak állították be.

Mivel a Pentagonnal, a Külügyminisztériummal és a CIA-val kötött szerződései titoktartásra kötelezték, Prince kénytelen volt csendben tűrni, ahogy ellenfelei zavartalanul terjesztik a téves információkat róla és a vállalkozásáról. Most azonban végre elmondhatja a cég felemelkedésének és bukásának teljes és gyakran megdöbbentő történetét. Az Amerika szolgálatában Prince kíméletlen őszinteséggel meséli el a Blackwater-sztori minden részletét.

Prince nem próbálja hibátlannak beállítani magát, és nem hallgatja el magánélete néha fájdalmas részleteit sem, ugyanakkor nagy szolgálatot tesz a közvéleménynek azzal, hogy tiszta vizet önt a pohárba. Az Amerika szolgálatában története izgalmas, akár egy thrilleré, de valószerűtlenebb, mint amit a képzelet alkothat.
Borító ár:
3 490 Ft
Korábbi ár:
3 490 Ft
Online ár:
2 548 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása