Túlélési tippek kamaszodó lányoknak

Túlélési tippek kamaszodó lányoknak

Vonalkód
9789634150565

Túlélési tippek kamaszodó lányoknak


Ikerkönyv kiskamasz lányoknak és fiúknak.

Arról, hogy milyen nehéz egy kamaszodó gyereket elviselni, bizonyára minden felnőttnek van tapasztalata. Arra azonban, hogy milyen nehéz kamaszodó gyereknek lenni, már nem biztos, hogy mindenki emlékszik.

Francia szerzőpárosok – pszichológusok és újságíró – arra vállalkoztak, hogy sok-sok kiskamasszal folytatott beszélgetésük tapasztalatait rendszerezik, és nem a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek – külön a lányoknak és a fiúknak –adnak tanácsot ahhoz, hogyan éljék túl a kamaszodással járó, önmagukkal folytatott belső vívódásaikat és a külvilággal kialakuló kapcsolataikból származó konfliktusaikat.

A gyerekkorból épp hogy csak kinövő általános iskolás lányoknakés fiúknak, (de nem a középiskolás kamaszoknak) szól ez a könyv, amelyben megjelennek hétköznapi apróságok és egész életre kiható súlyos gondok is, amelyekről nehéz beszélni. Nehéz felnőttnek és gyereknek egyaránt. Egy könyv azonban személytelenül is fogódzót tud adni ahhoz, hogy a kamaszodó lányok és fiúk fajsúlyuknak megfelelően tudják kezelni a velük történő eseményeket, s hogy a kamaszkor nagy buktatóit kikerülhessék.

* * *

Sose csókolóztam még fiúval, ez ciki. Miért nincs egy igazi barátnőm? . A szüleim ki vannak akadva, mert sokat telefonálok. A szüleim nem engedik, hogy sminkeljem magam. A tesómnak mindent szabad, nekem meg semmit sem. Segítség, nő a mellem! Szeretem, de nem merem neki megmondani. Nem akarok a fiúkkal együtt úszni...

Változik a tested, és ettől nem vagy elragadtatva? Minden fiúnak a barátnőd tetszik, te meg egyiknek sem? Úgy gondolod, hogy a szüleid inkább fiút szerettek volna? Szeretnéd, ha jobban tiszteletben tartanák a magánéletedet?

Nyugi! Felnőni nem egyszerű dolog. Ez a könyv ötleteket ad ahhoz, hogyan győzd le a kamaszkori változásokkal járó kisebb és nagyobb gondokat. Tippeket, hogy jobban érezd magad a bőrödben, és jobban megértsd a reakcióidat. Mit szólsz hozzá?

Egyszerű ötletek ahhoz, hogyan érezze jól magát a bőrében egy kamaszodó lány.

Emmanuelle Rigon klinikai gyermekpszichológus és családterapeuta, valamint Bernadette Costa-Prades újságírónő jól ismeri a lányokat. Ebben a könyvben olyan tanácsokat adnak nekik, amelyek segítenek túlélni a kamaszkort.

* * *

ELŐSZÓ

Lánynak lenni szuper!

Ahogy nősz, új és új dolgokat fedezel fel magadban és másokban. Megváltoznak a kapcsolataid is. Előfordulhat, hogy bizalmasabb viszonyba kerülsz az anyáddal, közelebb kerülsz a barátnőidhez, egyszer csak a fiúk is sokkal vonzóbbak lesznek...

Sok mindent szeretnél csinálni, tervezgetsz, de főleg azon töprengsz, hogy milyen nő lesz majd belőled.

De lánynak lenni nem mindig könnyű...

Eddig nem figyeltél különösebben a testedre, de mostanában kezd átalakulni, és időnként kényelmetlenné válni. Sejtetted, hogy nem lesz egyszerű az élet, ha megnő a melled, megjön a havi vérzésed, de ez még annál is bonyolultabb, mint amit gondoltál... Néha már az is zavar, ha csak rád néznek. Még gyereknek érzed magad, de ugyanakkor szeretnél már felnőtt lenni: azt akarod, hogy hagyjanak békén a fürdőszobában, egyedül közlekedhess, nyugodtan cseveghess a barátnőiddel telefonon. De ezeket a kívánságaidat a szüleid időnként nehezen viselik el.

A fiúkkal sem ugyanolyan, mint régebben volt. Egy ideje teljesen idiótáknak tartod őket, úgy tűnik, nem ugyanazon a nyelven beszéltek.

Semmi pánik!

Könyvünkben megoldást találhatsz az apró-cseprő problémáidra és az igazán nagy gondjaidra is. Segíteni fog abban, hogy „túléld” a kamaszkort.

Ha elolvastad, add kölcsön a fiú barátaidnak is, hogy jobban megismerjék azt a klassz csajt, aki TE VAGY!
Borító ár:
1 999 Ft
Korábbi ár:
1 439 Ft
Online ár:
1 459 Ft
- 27%


Jelenleg nem kapható!
+1% TündérPont
Törzsvásárlói kártya, amire Tündérpontokat gyűjthet A termék megvásárlása után +140 Tündérpont jár regisztrált felhasználóink számára.
Hírlevél feliratkozás
Érdeklődési körök kiválasztása